husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Blogg


RSS

Garagestädning i Göteborg utan att repa bilar

15 Sep 2022

Garagestädning för BRF i Göteborg är inte så lätt. Tur att det går att lämna över ansvaret till professionella städfirmor som vet hur man städar bland bilar.

Självklart ska er bostadsrättsförening satsa på att ha ett lika välstädat garage som lägenheterna ni bor i. Men vem ska städa? En städfirma med koll på garage, så klart. Det är nämligen inte helt enkelt att städa just garage. Ofta står det bilar i vägen.

Och de bilarna vill ni inte ska bli repiga. Det är ju era bilar! Tänk dig bara hur nästa föreningsmöte skulle se ut, om det kommit fram att Persson i port 20B repat Larssons Porsche när han var ansvarig för veckostädningen av garaget. Det blir inte bra. Bättre att lägga ansvaret på en extern part.

Garagestädning av en stadig städare i Göteborg

För er som letar efter en städfirma för garagestädning i Göteborg finns flera alternativ. Många firmor har många års erfarenhet av att städa garage, och det kan behövas. Det är som sagt inte det lättaste att manövrera städmaskiner bland parkerade lyxbilar. Men en proffsig städare från Göteborg darrar inte på manschetten!

Om ni inte redan har fått tag på en bra firma som städar ert garage, kan ni höra er för i kvarteret hur de andra föreningarna sköter sin garagestädning. Säkert finns det bra info att hämta kring vilken firma som verkligen är den bästa. Glöm bara inte att kolla om deras garage verkligen blivit bra städat. Det är inte säkert att de är lika nogräknade som du.

Garagestädning för er bostadsrättsförening i Stockholm

25 Jul 2022

Garaget i en bostadsrättsförening i Stockholm blir snabbt smutsigt då bilarna drar in smuts och grus. Hyr in garagestädning för bättre trivsel för de boende.

Det är inte bara trapphus, källarförråd och gårdar i en bostadsrättsförening som behöver hålla en bra standard vad gäller städningen. Ett område som tenderar att förbises är garaget. Ett ofta mörkt och kalt utrymme som enbart används som förvaring för de boendes bilar kan hamna långt ner på prioriteringslistan när det ska satsas på städningen i föreningen.

Vad man inte tänker på är dock att även garaget ingår i en helhet, och att en snygg och fräsch miljö där kan göra mycket för trivseln för de som använder sig av det. En undermålig städning i garaget kan dessutom leda till problem så som stopp i avlopp och golvbrunnar.

Kvalitativ garagestädning i Stockholm

Känner ni i er bostadsrättsförening att det är dags att prioritera ert garage kan ni antingen anordna en städdag för ändamålet, eller anlita någon att göra städningen åt er. Fördelarna med att anlita professionella städare är att ni inte behöver lägga tid och energi på att få med alla på städdagen. Ni undviker också eventuella konflikter i föreningen som ett sådant initiativ kan innebära. I stället kan ni lugnt överlåta arbetet till någon annan.

När garagestädning ska utföras är det också bra att anlita ett professionellt företag eftersom de vet vad som behöver göras och har kvalitativa maskiner till sin hjälp. De kan också anlitas för regelbunden garagestädning så att ni i föreningen inte längre behöver tänka på den.

Mer hälsosam vikt hos hunden med rätt hundfoder

23 Jul 2022

Har du varit hos veterinären och fått bannor för att hunden har gått upp i vikt? Det kan vara så att det hundfoder du ger inte är anpassat till din hund.

Att en hund håller en hälsosam vikt är viktigt för lång livslängd och för att hålla sjukdomar borta. Problem med övervikt är vanligt hos många hundar. Som ägare kan det vara svårt att avgöra om en hund är överviktig eller inte. De extra kilona kan också komma smygande så att man inte märker det.

Oftast är det vid ett veterinärbesök som man som ägare görs uppmärksam på att hunden blivit lite väl rund. En veterinär kan lätt känna igen en överviktig hund. Ett tecken man kan gå efter är huruvida man kan känna revbenen. Måste man trycka med handen för att känna dem är det en signal om att hunden behöver gå ner i vikt.

Hundfoder anpassat efter hunden

Olika hundar har olika behov vad gäller hundfoder. Att välja rätt foder är inte alltid lätt då det finns så mycket att välja mellan. När man väljer bland exempelvis Rustas hundfoder är det en rad saker man kan tänka på och ta hänsyn till. Dessa är bland annat ras, ålder och aktivitetsnivå.

Om din veterinär har uppmärksammat dig på att din hund har börjat nå en ohälsosam vikt kan det vara så att du antingen ger för mycket mat, eller att fodret är av fel sort. Ett högkvalitativt hundfoder som är anpassat efter just din hund kan råda bukt på problemet.

Kontorsstäd städar upp på kontoret i Stockholm

29 May 2022

Anlita en bra städfirma för kontorsstäd i Stockholm. Kontoret blir blänkande rent och helt representativt när ni ska bjuda in viktiga kunder på viktiga möten.

Ni har med stor sannolikhet bättre saker för er på kontoret än att städa. Ändå behöver ni ha ett kontor i toppskick för att ge ett bra intryck till kunder på besök. Självklart ska ni anlita en städfirma i Stockholm. Ni väljer själva om ni vill att kontorsstädningen ska göras på dagtid eller efter kontorstid.

Det kan finnas fördelar med båda alternativen. Att få jobbet gjort under kontorstid innebär ofta en lägre taxa. Samtidigt kan det upplevas störande för er verksamhet. En städning på kvällar och helger kostar lite mer, men då kan ni njuta av resultatet utan att märka av att jobbet görs. Kanske är det alternativet att föredra om ni ofta bjuder in viktiga personer till viktiga möten.

Anlita firma specialiserad på kontorsstäd

Hur ni än väljer att lägga upp ert kontorsstäd så ska ni se till att anlita en städfirma som har vanan inne vad gäller att städa just kontor. Städfirmor kan vara specialiserade på olika sätt. Vissa utför mest flyttstädningar och veckostädningar i privathem. Andra jobbar mest mot företag.

Kontorsstädning är egentligen inte så komplicerat. Ofta är kontor i dag en enda stor öppen yta med skrivbord och loungeområden. Det är bra när det ska till att städas. För det går nämligen mycket snabbare att städa ett enda stort rum, än många små kontor. Bra för dig som kund. Mindre tidsåtgång, mindre kostnad.

Byggstädning Stockholm - ta hjälp av proffs

4 Apr 2022

Ingen gång tidigare i historien har svensken lagt så mycket pengar på den egna bostaden som idag. Detta gäller både för priset man betalar i köpeskilling och för de investeringar man gör för att skapa det hem man drömt om. Det senare innebär renoveringar och ombyggnader och istället för resor, nöjen och exempelvis bilar så väljer vi att sätta bostaden överst på prioriteringslistan. Oavsett vilken typ av renovering det handlar om så finns en gemensam nämnare som alltid glöms bort: hur ska en byggstädning se ut och vad ska man egentligen tänka på?

En byggstädning i Stockholm skiljer sig från en vanlig städning sett till att det handlar om en kombination av bråte, tungt material och en massa finkornigt damm som ska städas. Väljer man att anlita en vanlig städfirma för en byggstädning i Stockholm så innebär detta ofta att städningen blir av sämre kvalitet än vad man kan förvänta sig. En byggstädning är inte en städning i ordets rätta bemärkelse: det handlar dels om att städa bort bråte, källsortera och att ta hand om exempelvis farligt avfall.

Dels så handlar det om att en byggstädning i Stockholm också sker med ett tydligt syfte. Genom en professionell sådan så möjliggörs jobbet som ska utföras av en besiktningsman. Vilket är bra sett till att det ger dig som beställare en möjlighet att få det utförda jobbet grundligt inspekterat och där eventuella brister kan upptäckas i god det. Detta minskar i sin tur risken för framtida konflikter och tvister mot de hantverkare du anlitar. En professionell byggstädning skapar, helt enkelt, trygghet genom att besiktningen kan ske det sätt som krävs.

Kombinera byggstädning i Stockholm med finstädning

Den person som förväxlar en byggstädning med en vanlig städning kommer att bli besviken. I det normala spannet för hur tjänsten utformas så handlar det mer om att röja än att finlira. Har du exempelvis renoverat badrummet i Stockholm så handlar en byggstädning om att plocka bort gammalt kakel, allt bråte, exempelvis vitvaror och andra saker som blir frukten av ett byggjobb. Man röjer upp en arbetsplats för att kunna få en bild av både funktion och estetik i det badrum som byggts.

Men, det går även utmärkt att förlänga tjänsten och utöka denna till att även inkludera finare städning där exempelvis dammsugning, torkning av golv och allt annat sker. De flesta företag som erbjuder en byggstädning är flexibla och kan utöka sina tjänster utifrån kundens behov, krav och önskemål. Fördelen med att göra detta är att du direkt efter besiktningen kan börja använda badrummet och att du slipper börja med att städa rent allt som finns därinne. En byggstädning i kombination med en finare städning i samband med en renovering är verkligen att rekommendera!

Flyttstädning Gävle - överväg professionell hjälp

10 Jan 2022

Dags att flytta i Gävle? En flytt är alltid spännande och det handlar om ganska stora känslor. Mestadels positiva sådana: man ska kanske flytta ihop med den man älskar, man kanske ska flytta till en större bostad, man kanske ska byta från lägenhet till villa - en flytt är alltid en nystart och där ett nytt kapitel i livet påbörjas.

Men, en flytt innehåller även andra känslor. Något som brukar märkas allt eftersom arbetet påbörjas. Det är jobbigt att flytta. Dels så handlar det om administrativa ansträngningar - säga upp abonnemang, försäkringar, adressändra och exempelvis hyra flyttbil samt få ihop vänner som kan hjälpa en att bära. Dels så handlar det om en fysisk ansträngning. Det är påfrestande att packa och att bära och i kombination med en tidspress så blir det lätt irriterat och frustrerat. Du vill flytta till din nya bostad i Gävle - men det tar liksom aldrig slut!

Dessutom så återstår också det absolut jobbigaste i samband med en flytt: du måste genomföra en flyttstädning i Gävle. Din gamla bostad ska inte bara vara fri från möbler, den ska även vara skinande ren och detta gäller allt från ytskikt, vidare till skåp och garderober, till avlopp, fönster och hela vägen till vitvaror, spis och ugn. Kort sagt. Flytten är jobbig, men en flyttstädning är bra mycket värre. Att man dessutom är fysiskt trött och har dina tankar på annat håll; du vill komma på plats i den nya bostaden och börja boa in dig.

En flyttstädning i Gävle är obligatorisk

En flyttstädning är emellertid inget val att göra - det är en obligatorisk handling som sker av ett uppenbart skäl. På samma sätt som du förväntar dig att kunna komma på plats i den bostad du köpt så gör även den som köpt din gamla bostad detsamma. Missar du att genomföra en flyttstädning i Gävle - eller fuskar med den - så har den nya ägaren rätt att ställa ekonomiska krav på dig.

Ett bra sätt att undvika allt detta är att ta professionell hjälp. Idag finns det städföretag som erbjuder flyttstädning som en specifik tjänst där man alltså specialiserat sig just på denna typ av städning. Vilket innebär att man tagit fram en lathund som garanterar ett godkännande och att man ser till att - baserat på bostadens utseende, storlek och på hur hårt smutsad den är - avsätta tillräckligt med personal för att klara uppgiften inom den tid man kommit överens om.

Att man idag dessutom kan använda Rut-avdraget för en flyttstädning gör valet än mer enkelt. Du kan genom detta dra av halva kostnaden för arbetet och du behöver heller inte göra mer än att säga till om detta innan: städföretaget i Gävle sköter all administration med Skatteverket och drar beloppet motsvarande Rut redan på din faktura. Vill du få en smidig flytt så är professionell flyttstädning definitivt något att överväga.

Tillräckligt rent med kontorsstädning i Jönköping

29 Jul 2021

Kaos när man öppnar dörren till kontoret i Jönköping. Hur kunde man lämna det så här stökigt? Smuts och stök i varenda vrå, det finns inte en tom yta på bordet. Här behövs kontorsstädning.

Allt som råder i huvudet just nu är kaos, överallt är det kaos. Bänkarna är fulla av saker som egentligen har sin egen plats. Golvet ska man inte snacka om, hur kan man lyckas stöka ned så mycket på ett kontor. Där kan man inte ens skylla på småbarnen. Som tur är har man hjälp av kontorsstädning i Jönköping en gång i veckan. Utan dem hade det aldrig funkat. De kommer, gör sin magi, det vill säga städar, och lämnar sen ett rent och fint kontor. För tillfället. Nästa vecka när de kommer är det lika stökigt igen.

Underlättar väldigt mycket med kontorsstädning

Ni kan bara tänka er hur mycket det underlättar att ha städhjälp. De som har testat på, de är helt fast. Ni som aldrig har gjort det – ni har ingen aning om vad ni missar. Givetvis är det något ni ska testa på så snart som möjligt. Städfirman kommer att underlätta era dagar rejält mycket. När ni testat det en gång kommer ni snabbt att inse hur mycket mer ni kommer att vilja ha dem. Medan du är ute på lunch låter du en städfirma ta hand om ditt kontor. Mycket bättre än så kan det inte bli. Rent kontor är en vinst i sig, kontakta en städfirma idag som hjälper dig.

Riktigt rent och fint

17 May 2021

Hur ser det ut hemma hos dig? Är du intresserad av att slippa städa? Har du en tung arbetsbörda under veckorna och vill ha det lugnt och skönt när du kommer hem? Vill du kunna göra avdrag?

Det finns alltid olika sidor att se på en sak. Hör du till dem som jobbar och sliter på sitt arbete och har mer än 40 timmar i arbetstid kanske du skulle vilja ha hjälp med ett och annat på hemmaplan. Det finns en del firmor som erbjuder hemstädning i Täby, så passa på om du har ditt boende i de krokarna. På andra ställen i Sverige erbjuds såklart liknande tjänster. Det är bara att hålla ögonen öppna, prata med grannen eller familj och bekanta. Alltid är det någon som känner till en bra städfirma som gör jobbet medan du är på ditt arbete.

Rut och Rot

Rut är en förkortning för rengöring, underhåll och tvätt. Det innebär att du som anlitar dessa tjänster i hemmet för göra avdrag på deklarationen med upp till 50 procent av kostnaderna. Så i själv verket betalar du inte mer än hälften av kostnaderna du lägger ut under året. Samtidigt bidrar du till att många människor får arbete. Vinsten för dig blir ju dubbel då du samtidigt får ett snyggt och rent hem. Rot är en förkortning för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Du kan tänka dig vad lyxigt det känns att kunna göra avdrag för dessa tjänster den dagen du behöver anlita hjälp för en ombyggnad av något slag.

Önskar du också städhjälp hemma?

25 Jan 2021

Att unna sig städhjälp blir allt vanligare. Har du också anlitat en eller är du på gång? Vad behöver du hjälp med, är det städning i hemmet eller för ett företag? Omfattande eller standard?

Har du beslutat dig för att anlita städhjälp, äntligen? Troligen har många i din vänskapskrets tagit beslutet för länge sedan. För vissa tar det emot att släppa in främlingar i hemmet. Kanske känns det som om du borde klara av det själv eller så känns det bara obekvämt att någon ska städa din smuts.

Hur tankarna än har gått så är det ett sunt och bra beslut, ett modernt beslut som ger dig själv värde. När du lägger pengar på att få städat i hemmet lägger du pengar på ditt eget välmående. Dels för att du slipper ha dåligt samvete, du slipper städa, om du rentav ogillar det, och dels för att du spar tid till annat.

Vad vill du ha utfört av städhjälpen?

Finns det vissa saker du inte vill att städhjälpen ska se eller behöva göra? Det vanligaste är att du som boende plockar undan på golv och andra ytor så städhjälpen kommer åt att dammsuga, skura golv och dammtorka alla synliga ytor. Har du specifika önskemål så löser troligen städfirman det, skräddarsytt just för dig.

Tänk dig att varannan vecka komma hem till ett helt rent hus som är skinande blankt och luktar gott. Det är väl vardagslyx om något, som varje person borde unna sig själv, och det är vi alla väl värda. Läs mer om städhjälp på denna hemsida: städhjalpstockholm.se

Saker att tänka på då man anlitar städfirma

1 Dec 2020

Att ta hjälp med städningen innebär att man får tid till annat och slipper lite av vardagsstressen. När man väljer städfirma finns det flera faktorer att ta hänsyn till och inte bara priset.

Idag är det inte alls ovanligt att ha städhjälp hemma. Men det kan vara svårt att välja städfirma då det finns många olika aktörer på marknaden och det tyvärr inte är alla som är seriösa. Först bör man fundera över vad man vill ha städat och hur ofta. Räcker det med en storstädning en gång i månaden eller vill man ha hjälp varje vecka? Vill man ha hjälp med tvätten eller kanske även med visst trädgårdsarbete? De flesta städfirmor är flexibla och anpassar städningen efter de behov man har men det underlättar att anlita en firma med ett brett utbud. Då kan man nyttja RUT-avdraget på många tjänster och få allt på samma faktura.

Se upp för oseriösa företag

Städfirman man anlitar ska ha utbildad personal och ha kvalitetsgaranti på sin städning ifall man inte skulle vara nöjd. Företaget måste också ha en ansvarsförsäkring ifall att det skulle uppstå skador. Det är också bra om det hela tiden är samma person som kommer och städar. Ett oseriöst företag som inte betalar rättvisa löner eller bryr sig om sin personal har ofta hög personalomsättning. Städning kan inte vara hur billig som helst. Är priset lågt kan det vara ett tecken på att företaget inte är seriöst och då ska man välja ett annat städföretag

En höst att se fram emot

24 Aug 2020

Älskar du ditt jobb och ser fram emot att komma tillbaks efter semestern? Har du kanske helt nya uppdrag som du längtar till och ser fram emot? Eller funderar du på hur orken ska räcka till?

Under sommar och semester går vi förhoppningsvis ner i varv och reflekterar över hur skönt det är att bara vara. Inga måsten och inget som behöver presenteras. När vi räknar ner de sista dagarna innan återgång till jobbet kanske vi får ångest. Eller så är vi galet ivriga och längtar efter att få komma igång. Känner du tvivel över hur du ska orka? Hur du ska få vardagen att gå ihop? Ett råd kan vara att skala ner på alla måsten och satsa på det du tycker om. Ett led i detta skulle kunna vara att leja bort din hemstädning till en städfirma i Hudiksvall. Kanske har du redan tänkt på den lösningen, eller kanske inte. Du vet säkerligen även att du kan nyttja RUT-avdraget för städfirman.

Kan man verkligen göra så?

För somliga känns det enkelt och självklart att leja bort den tråkiga städningen till någon annan. Medan andra grubblar över om man verkligen kan göra så. Ska någon annan ta hand om din skit? Får man vara lat och göra så? Japp, det får man. Det är inte att vara lat, det handlar om att vara smart. Vara smart och hushålla med sina egna energier. Att lägga din kraft på det jobb du älskar och brinner för. Det jobb du vill lyckas med och växa inom. Efter dagens jobb vill du umgås med din familj, med din man och dina barn. Då vill du inte städa. Det är en smart prioritering och det kallas livskvalitet.

Vad önskar du hjälp med?

Kanske är det vissa saker du gillar att göra själv medan du vill leja bort annat. I ett abonnemang om städning ingår så klart dammsugning och dammtorkning av alla ytor. Dessutom dammsugas klädda möbler och alla skåpdörrar, speglar etc. torkas av. Vanligtvis tömmer städfirman också dina sopor, och torkar av vitvaror, golvlister, fönsterbrädor etc. Vill du köpa till andra tjänster som hjälp med tvätt eller disk, kanske extra rengöring av sopkärl eller liknande så går det att lösa. Fundera inte mer, unna dig själv livskvaliteten som du är värd. Köp in de tjänster du önskar och utför själv det du gillar - så som att vika tvätt eller kanske torka speglar.

Är butiksstädning lönsamt?

14 Jul 2020

En butik som är ren och fräsch lockar fler kunder. Fler kunder ger högre omsättning vilket ger större vinst. Satsa på butiksstädning. Det ger ökad trivsel och kan löna sig ekonomiskt.

Man kan naturligtvis fråga sig om det lönar sig att satsa på att hålla sin butik ren och fräsch? Om man har en mindre butik i små lokaler och verksamheten är av den art att det inte blir någon nämnvärd nedskräpning, kanske man klarar det själv. Men har man en lite större butik och dessutom säljer exempelvis mat är det nog en nödvändighet att anlita professionell hjälp. En fräsch matbutik är ett bra konkurrensmedel. Om kunderna upptäcker smuts och damm och kanske till och med skadedjur, kan man räkna med att de kommer välja en annan affär. Är varorna man säljer dammiga och ofräscha, eller luktar de illa och är smutsiga, då kommer kunderna inte tillbaka.

Ökad trivsel för personal och kunder

Det man kanske inte tänker på, men som är minst lika viktigt, är att personalen som jobbar i butiken också ska trivas och vilja vara kvar. Genom att anlita butiksstädning håller man arbetsmiljön ren och trivsam för alla. Att regelbundet se till att allt är rent och avtorkat gör också att man upptäcker ställen där det kanske blir smutsigare än på andra och kan förebygga detta. Tänk en regnig höstdag när alla kommer in med blöta, kanske leriga skor och klafsar runt på golvytorna. Genom att lägga en bra entrématta vid ingången som suger upp fukt och smuts, undviker man smuts i hela lokalen.

Höga krav och professionalitet

Att städa i butikslokaler kräver proffsighet och noggrannhet. De firmor som finns har kompetent personal och erfarenhet om hur man på ett systematiskt sätt får butiken fräsch. De flesta har även system för kvalitetssäkring. Det kan vara allt ifrån att använda rätt rengöringsmedel för en specifik golvyta, till att ta hand om glasmontrar, putsa skyltfönster, damma hyllor eller rengöra belysningen. Allt som gör att upplevelsen i butiken känns trivsam och fräsch. Varorna som man har framme visar sig från sin bästa sida och blir tilltalande. Dammiga varor får folk att tro att de inte säljer bra. Olika butiker kräver olika rutiner. En butik kanske behöver ha städningen utförd innan öppning, medan i en annan går det bra att städningen utförs under öppettiderna. Vissa butiker med känslig utrustning ställer högre krav, liksom kundernas säkerhet i exempelvis en skönhetssalong. För butiksstädning kan vi rekommendera: https://www.butiksstädningstockholm.com

Ta väl hand om husets ögon - fönstren

9 Jun 2020

Bor du i ett modernt hus med stora glasytor? Eller har sommarstugan spröjs och många små rutor? I vilket fall kan det vara värt att ge dem en professionell behandling på kort och lång sikt.

Om du promenerar genom en stad eller by kan du följa historien genom att titta på fasaderna. På många platser har lokala traditioner och ibland egensinniga arkitekter satt en tydlig prägel. En stil kan starkt förknippas med en viss ort. Det betyder ofta något för trivseln. Winston Churchill var inne på samma spår efter andra världskriget. Han sa ungefär; vi formar våra byggnader och sedan formar de oss.

Vi påverkas av vårt grannskap

Modern forskning visar att vi människor verkligen påverkas av husen runt oss, inte minst i städerna. Det har man kommit fram till när de som planerar och bygger samarbetar med hjärnforskare. Tillsammans kan de mäta hur personer som promenerar i en stad reagerar. Vilka kvarter gör oss på gott humör och vilka är avskräckande? Det är tydligt att människor gillar fasader som är intressanta med många detaljer. Däremot skyndar vi förbi de monotona kontorskomplexen av glas och betong. De flesta trivs där det finns restauranger och butiker. Kanske något självklart?

Hur presenterar du ditt hus?

Helt klart kan det ibland gå för långt med skrytbyggen och perfekta trädgårdar. Viktigast är att du trivs med ditt hem och dina omgivningar. Det ska inte grannarna lägga sig i eller bestämma över. Å andra sidan är det lika självklart att ha en fräsch utsida på bostaden som det är att duscha och ha rena kläder när man träffar folk. Men ingen av oss är expert på allt. Hör dig för med en trädgårdsmästare kring beskärning och klippning av häck, prata med snickaren om du behöver byta ut fönsterbleck eller måla fönsterfoder. Hyr en fönsterputsare för att få det skinande rent, så du kan se igenom och njuta av utsikten.

Förutom att vara en glugg eller öppning där du ser ut och släpper in ljus, kan fönster ha andra kvaliteter. Självklart vill du ha rätt typ för din bostad, som blyinfattat, ljudisolerande eller med solskydd. Känner du att läget är utsatt kan det vara rätt med ett skyddsglas eller glas med larm, som har en larmkrets kopplad till larmcentralen exempelvis. Säger dig kostnaden för uppvärmning att något bör göras kan energiglas vara svaret. Då stannar värmen inomhus och du kan stoppa kallras vid fönster och dörrar.

Tips för att effektivt diska för hand

29 Apr 2020

Vi har alla stått där någon gång och sett ett gigantiskt berg av porslin torna upp sig i diskhon. Det är då man verkligen önskar att man äger en diskmaskin och det är då man önskar att man åtminstone tagit tag i saken tidigare och sluppit detta massiva projekt. Hur ska man göra? Finns det några knep som underlättar handdiskning? Ja, och vi tänkte ge några tips för att effektivt diska för hand. Det går att diska effektivt och fortfarande få allting rent och fräscht.

Först och främst så ska vi säga följande: du behöver definitivt mindre diskmedel än vad du tror. Detta säger vi då många överdoserar och gör detta med en tro att ju mer diskmedel som används - desto renare blir det. Så är inte fallet. I många fall så kan disken faktiskt bli svårare att rengöra då medlet lägger sig som en hinna över exempelvis glas och porslin.

Dessutom finns andra avigsidor i form av att det kostar mer pengar då man tvingas köpa diskmedel mer frekvent och i form av att avloppet kan belastas hårdare. Diskmedel kan bidra till mer stopp i avloppet. Några droppar räcker långt då du ska handdiska och du kan definitivt tjäna på att hälla några droppar på ett fat bredvid och doppa diskborsten vid behov.

Använd varmt vatten och lägg disken i blöt

Med det sagt - här följer våra tips för att effektivt diska för hand:

    1. Om disken är väldigt hårt smutsad så kommer du att tjäna mycket på att blötlägga den innan. Fyll diskhon med varmt vatten - men inte så varmt att du bränner dig - och några droppar diskmedel. Om det handlar om mycket fett så kan du med fördel hälla i lite bikarbonat också. Det löser nämligen upp fett på ett väldigt effektivt sätt. Har du mycket disk så använd även en separat balja för blötläggningen.
    2. Förbered. Så, nu har disken legat och dragit och då är det dags att sätta igång med att diska. Häll varmt vatten i diskhon och droppa i några droppar diskmedel. Se till att diskstället är tomt och lägg några handdukar på köksbänken om du kommer att behöva mer utrymme.
    3. Diska! Nu är det dags att diska. Hemligheten är att börja på det motsatta sättet som många gör. De flesta börjar nämligen med att diska det som är hårdast smutsat. En tanke som är lätt att relatera till: börja med det jobbiga då man har kraft och avsluta med det enklare. Gällande handdisk ska man agera på motsatt sätt. Detta av anledningen att om man börjar med exempelvis kastruller så kommer matrester, smuts och fett att hamna i diskvattnet och därmed smutsa ner allt annat. Börja istället med tallrikar, glas och bestick som inte är så hemskt nedsmutsade.
    4. Skölj med kallt vatten. Avsluta alltid med att skölja i kallt vatten. Om det handlar om tallrikar där du haft mejeribaserade produkter - glass, fil, yoghurt eller mjölk - så kan du även diska dessa i kallvatten. Om du använder varmt vatten så kan det innebära att stora klumpar bildas och det är gör det svårare att få riktigt rent.
    5. Placera i diskstället och lägg en handduk över. Det är det mest hygieniska och bästa sättet att torka disken på.

Tänk på att vissa saker är ömtåligare än andra. Ska du diska finare vinglas så bör du vara mer försiktig än vid kastruller. Försök att sortera detta innan. Vi förstår att det kan vara svårt och att man vill komma igång - och bli klar! - så fort som möjligt. Men, man måste försöka diska likadana saker i olika omgångar för att få ett bättre och mer effektivt resultat. Lycka till!

Vi tipsar att läsa mer om städningen på denna sida: https://www.hemstädningjönköping.nu

Städning i Linköping och Norrköping

17 Mar 2020

Behöver du hemstädning, storstädning, flyttstädning, eller bara enkel fönsterputs i Linköping eller Norrköping? Då kan du anltia samma firma som arbetar i båda städerna med just något av nämnda städtjänster. De kan även ta på sig att städa kontoret för företaget som behöver en städad och ren arbetsplats.

Särskilt bra kan det vara att anlita en städfirma när man ska flytta, då en flyttstädning har stora krav på sig att vara noggrant genomförd, och grundlig. Man får inte lämna kvar någon enda fläck. Och en hyresvärd, eller den som köper bostaden ska godkänna städningen. Annars har de rätt att anlita en städfirma som gör jobbet och sända fakturan till dig. Då är det avsevärt bättre att välja städfirma själv, och bestämma pris och villkor.

Hitta bästa städfirman att anlita

När man väl vill anlita städare som kommer hem till en och städar, vill man ju bara ha duktiga städare, eller hur? Men hur ska man hitta sådana städare? Man kan ju till exempel fråga ens grannar, bekanta, släkt och vänner om de känner någon som de tycker är bra på att städa. Får man inte napp på det sättet kan man börja med att googla "hemstädning Norrköping" eller "städfirma Linköping" så får man några sådana förslag av Googles sökmotorer som letar igenom alla hemsidor som har angett att de arbetar med hemstädning på en städfirma som antingen, eller både finns i Norrköping och Linköping. När man väl har fått en sådan lista så är det bara att ta kontakt med några. Då kan man börja med att fråga om offert och referenser, och sedan följa upp referenserna så att man kan välja dem som är bäst helt enkelt.

Viktiga kriterier att välja

När man ska välja städfirma, bör man välja de som har städgaranti. Särskilt när det kommer till flyttstädning, bör man alltid välja en städfirma som ger garantier på att den kravfyllda flyttstädningen godkänns. Sedan är det bra om städfirman har egen ansvarsförsäkring, vilket utfaller om någon olycka skulle ske. Då ska inte kunderna behöva stå för de kostnaderna. Andra bra villkor att titta efter är att firman erbjuder sin personal kollektiv avtal, vilket innebär att personalen får riktig sjuklön när de blir sjuka, får pensions när de blir gamla. Företaget bör också alltid ha F-skattebevis som gör att du som anlitar dem inte ses som arbetsgivare utan att de betalar sina egna arbetsgivaravgifter och skatter själva.

Läs mer om en städfirma som uppfyller alla dessa krav, på: exisohemstad.se

← Äldre inlägg