husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Husmorstips som gör din toalett skinande ren


Få områden framkallar samma ångest inför en städning som badrummet i allmänhet och av toaletten i synnerhet. Detta av förklarliga skäl som vi inte behöver gå närmare in på. Toaletten måste, man kort och gott, hålla ren och det bästa sättet att göra det på; det är faktiskt att göra det regelbundet. Menas med detta – ser du hela tiden till att hålla efter din toalett så slipper du också de extrema städningarna som kräver både kraft och koncentration. Många förknippar dessutom en rengöring av toaletten med starka rengöringsmedel som i sin tur kan ge både utslag på huden samt huvudvärk – och som dessutom är både dyra och farliga för miljön.

Så behöver det inte vara. Nej, det finns betydligt lättare sätt att rengöra en toalett på och vi tänkte vis a hur genom att rada upp några husmorstips kring detta. Tips som du med fördel kan använda och slippa den där ångesten du känner inför att städa den vita stolen i ditt badrum. Håll till godo:

  • Coca-Cola. Ja, faktiskt. Denna bruna läskedryck är inte bara välsmakande – den är synnerligen effektiv då det kommer till att rengöra din toalett också. Så här gör du:
  • Häll ner ungefär 1,5 liter Coca-Cola i toaletten.
  • Se till att det kommer längs sidorna också.
  • Låt dra i ungefär tio minuter – gärna längre.
  • Ta din toalettborste och gnugga överallt där coca-colan syns.
  • Gnugga ögonen – din toalett är skinande ren!
  • Ättika: Blanda ättika och ljummet vatten i en sprayflaska och spraya blandningen över hela toaletten. Låt det dra en stund innan du med hjälp av en bortse tar bort all smuts, alla avlagringar och alla spår av exempelvis avföring. Ättika fungerar även utmärkt om det skulle lukta illa ur din toalett och här är det bara att hälla i ungefär en halv kopp ättika, låta denna dra i en halvtimme innan du spolar och därigenom slipper den unkna doften för en lång tid framöver. Vi måste även nämna ättika ur ett förebyggande perspektiv. Se till att ha den sprayflaska av ättika och vatten du blandat stående vid din toalett och gör det till en vana att spraya lite innan du går och lägger dig. Det kommer att förhindra att kalkavlagringar får fäste och spara dig en massa tid och energi i framtiden.

toalett . badrum