husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Gör relining på rörens insida


Gamla och slitna avloppsrör kan få en rejäl renovering när du anlitar en firma för relining i Göteborg. En speciell plastbeläggning invändigt gör underverk.

Det är dyrt och jobbigt att göra stambyte i en stor fastighet. När du tar dit en certifierad rörinspektör får du klara besked på hur rören ser ut invändigt, för det går att filma inuti dem. Bilderna får du upp på en dator. Är det normalt slitage och inget rör är trasigt, kan man göra en relining.

En speciell plastfilm sprutas då in i röret och ger en ny beläggning på insidan av rörväggarna. Proceduren utförs av experter på relining i Göteborg och ökar rörens livslängd med tio till femton år. Det ger dig som fastighetsägare respit, så att du i lugn och ro kan bedöma när och om ett stambyte ska göras senare.

Relining ger en fräsch yta

Relining är ett billigare alternativ till ett stambyte, för du behöver inte göra några ingrepp i huset. Kanske har du tänkt att sälja huset lite senare och låter nästa ägare göra stambytet. Kanske behöver du bara lite respit så att du hinner samla ihop pengar för en större renovering längre fram.

Oavsett dina planer med huset, är det viktigt att se över avloppsrören med jämna mellanrum. Det görs av certifierade inspektörer, och du får dokument på vad som kommer fram. Eftersom det går att filma invändigt, kan du tryggt lita på att informationen är riktig och att du inte riskerar läckage och fuktskador i huset.

28 Nov 2022