husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Vad ingår vanligen i en kontorsstädning i Solna?


Söker du efter någon som kan sköta din kontorsstädning i Solna? För många val och för många liknande aktörer? Vad gör alla och vilka tjänster kostar extra?

Vi är många som önskar oss en tillvaro med mindre stress. Att föreställa sig en arbetsplats helt utan stress är dock varken realistiskt eller ens roligt. Men alla små måsten får aldrig skymma huvuduppgifterna. Fler och fler anlitar städhjälp även privat, men kontorsstädning är sedan tidernas begynnelse en etablerad tjänst. Detta innebär inte att tjänsten ser ut som den alltid har gjort. Det betyder heller inte att inte gammalt försvunnit och nytt tillkommit. Våra kontor innehåller annan utrustning och ser även i övrigt mycket annorlunda ut än för 100 år sedan. Nya tider kräver nya kvastar! Men vad kan du förvänta dig om du vill ha ditt kontor städat? Vad ingår normalt sett i en kontorsstädning i Solna?

Rengöring enligt moderna principer och med moderna metoder

Gamla tiders kontorsstädning krävde mycket varmt vatten, mycket såpa, och tunga städredskap i form av moppar och liknande. Kanske fanns mattor av annat slag på golven. Idag fungerar allt enligt moderna principer. En vanlig daglig kontorsstädning i Solna börjar med dammsugning. Det finns en praktisk tanke bakom detta eftersom ljudet kan störa det ordinarie kontorsarbetet - så dammsugningen utförs helst innan eller efter arbetstid. Golv och mattor dammsugs alltså, och golven rengörs lite extra. Alla fria ytor dammas och lister, speglar och dörrar torkas. Råkade det komma en kopp kaffe på mattan eller annan yta? Då tas fläcken bort, om möjligt. Papperskorgar töms dagligen. Troligtvis finns det också ett fikarum och kök på kontoret. Där torkas också ytor som diskbänk och diskho av. Kaffemaskiner rengörs också. Kontorets toaletter får såklart en daglig rengöring. Handfat och toaletter rengörs och tillgången på papper säkras. Allt detta ingår i en kontorsstädning i Solna.

Tilläggstjänster och ansvar för rengöringsprodukter

Olika företag har olika policys vad gäller rengöringsmedel och redskap. Antingen tar företaget själva med sin utrustning, eller förvarar den på ditt kontor. Men det kan även vara så att du ser till att allt finns på plats. Gör upp om den saken då du ska boka din kontorsstädning. Vill ni ha hjälp med fler sysslor? Ska fönster putsas en eller två gånger om året, och persienner rengöras? Behövs en mer noggrann golvvård? Det kan vara lämpligt att avtala även detta med den ordinarie städfirman som redan känner till ditt kontor. En välstädad arbetsplats ger ett bra intryck på kunder och personal samt skapar trivsel och god hälsa.

17 Jan 2020