husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Städning i Linköping och Norrköping


Behöver du hemstädning, storstädning, flyttstädning, eller bara enkel fönsterputs i Linköping eller Norrköping? Då kan du anltia samma firma som arbetar i båda städerna med just något av nämnda städtjänster. De kan även ta på sig att städa kontoret för företaget som behöver en städad och ren arbetsplats.

Särskilt bra kan det vara att anlita en städfirma när man ska flytta, då en flyttstädning har stora krav på sig att vara noggrant genomförd, och grundlig. Man får inte lämna kvar någon enda fläck. Och en hyresvärd, eller den som köper bostaden ska godkänna städningen. Annars har de rätt att anlita en städfirma som gör jobbet och sända fakturan till dig. Då är det avsevärt bättre att välja städfirma själv, och bestämma pris och villkor.

Hitta bästa städfirman att anlita

När man väl vill anlita städare som kommer hem till en och städar, vill man ju bara ha duktiga städare, eller hur? Men hur ska man hitta sådana städare? Man kan ju till exempel fråga ens grannar, bekanta, släkt och vänner om de känner någon som de tycker är bra på att städa. Får man inte napp på det sättet kan man börja med att googla "hemstädning Norrköping" eller "städfirma Linköping" så får man några sådana förslag av Googles sökmotorer som letar igenom alla hemsidor som har angett att de arbetar med hemstädning på en städfirma som antingen, eller både finns i Norrköping och Linköping. När man väl har fått en sådan lista så är det bara att ta kontakt med några. Då kan man börja med att fråga om offert och referenser, och sedan följa upp referenserna så att man kan välja dem som är bäst helt enkelt.

Viktiga kriterier att välja

När man ska välja städfirma, bör man välja de som har städgaranti. Särskilt när det kommer till flyttstädning, bör man alltid välja en städfirma som ger garantier på att den kravfyllda flyttstädningen godkänns. Sedan är det bra om städfirman har egen ansvarsförsäkring, vilket utfaller om någon olycka skulle ske. Då ska inte kunderna behöva stå för de kostnaderna. Andra bra villkor att titta efter är att firman erbjuder sin personal kollektiv avtal, vilket innebär att personalen får riktig sjuklön när de blir sjuka, får pensions när de blir gamla. Företaget bör också alltid ha F-skattebevis som gör att du som anlitar dem inte ses som arbetsgivare utan att de betalar sina egna arbetsgivaravgifter och skatter själva.

Läs mer om en städfirma som uppfyller alla dessa krav, på: exisohemstad.se

17 Mar 2020