husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Städfirmor behöver riktiga maskiner


Har du en egen städfirma? Det är mycket lukrativt att arbeta med städning numera. Rut-avdraget har gjort det möjligt för privatpersoner, på ett helt annat sätt än förut, att kunna beställa hem städning. Det har gett att branschen som helhet och som berättigar till Rut-avdrag har vuxit med flera miljarder kronor. Under förra året gjordes det avdrag för 2 miljarder kronor. Cirka 17.000 heltidstjänster beräknas har skapats inom denna lukrativa bransch. På många sätt har det varit positivt; många kvinnor har fått arbete, liksom invandrare och unga utan högre utbildning.

Städa kan innebära variationsrikt arbete

Har man en städfirma kanske man tackar ja till olika sorters jobb. Det ger ofta ett mycket varierat arbete som inte gör den ena dagen lik den andra. Arbetar man på företag, eller butiker med stora ytor måste man ha en eller flera skurmaskiner som man arbetar med. Då kan man antingen sitta på dem och styra dem så som man önskar, eller så går man med dem framför sig och skuffar dem. Särskilt alla offentliga utrymmen blir mycket smutsiga, kanske inte just under sommarmånaderna när nederbörden är liten, men under övriga delar av året, blir golv mycket smutsiga. Då är en effektiv sugmaskin det enda som fungerar. De fungerar med vatten och skurmedel och gör verkligen rent alla slags golv. Det finns även de utan vatten, men med skurmedel som är skonsam mot trägolv, till exempel.

Anlita ett företag som ger service på skurmaskiner

Det sista man vill är att skurmaskinerna går sönder. Då är det bäst att anlita ett företag som ger service på dem. Då vet man att man får hjälp ifall något skulle hända. Själv kan det vara svårt att sätta sig in i hur maskinerna ska smörjas eller repareras, då man är upptagen av sitt arbete. Då kan företaget som har sålt maskinerna till dig, eller som hyr ut det åt dig, komma ut och reparera och underhålla maskinerna så de håller under längre tid.

Få en demonstration och mer information

Känner man sig osäker på vilka sorts maskiner man vill ha, kan de komma och visa hur de fungerar och vilka maskiner som skulle kunna passa i just ditt företag. Ibland kan man behöva en maskin, som inte bara skurar, utan även polerar. Ibland kan man behöva en maskin som städar, det finns många olika maskiner för olika ändamål och det är viktigt att få en maskin som passar. Läs mer om de olika skurmaskinerna här.

18 Jul 2018