husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Städa när man ska flytta


Det kan vara tungt att flytta. Det är många saker som ska ordnas och man ska arbeta med flytten. Förutom flytten, packningen och ordnande med transport, ska man dessutom rengöra hela bostaden innan man kan lämna den. Som tur är kan man alltid anlita både flytthjälp och städhjälp om det är så att man inte vill göra allting själv.

Det går alldeles utmärkt att anlita en städfirma som kommer och rengör bostaden åt en. Det är ju ganska mycket arbete att rengöra allting som man har använt under flera år. Särskilt blir det så om man har bott flera år på ett och samma ställe. 

Boka flyttfirman i tid

Det kan vara bra att börja med att boka en transport så snart man vet att man ska flytta. Alla brukar vilja flytta vid månadsskiftet. Flyttfirmorna och flyttfirmorna brukar vara uppbokade just kring månadsskiftet, så det kan vara bra att boka så att man kan flytta just den tid som man önskar.

Man brukar kunna välja om man vill ha hjälp med hela flytten, från packning till transport, till flyttstädning eller om man endast vill anlita flyttfirman för endast någon del av detta. Att bära på sakerna brukar vara tungt. Det är inte heller alla som har starka familjemedlemmar eller släktingar som kan komma och hjälpa till med att bära. Då kan det vara bra att anlita flytfirman just för att få hjälp med att bära ut och in alla saker och lådor och möbler som ska flyttas på.

Man kanske borde packa själv, då en flytt oftast innebär att man bör gå genom sina saker och bestämma sig för vad man borde slänga, magasinera eller ge bort. Det kan vara svårt för någon annan att bestämma sådana saker.

Boka även flyttstädning

Sedan är det bra att också anlita flyttfirman till flyttstädningen. Den är jobbig då man så ingående ska städa och rengöra allting som har funnits i bostaden. Det gäller ju att rengöra allt från badrum, till kök, till garage, altan och trädgård. Inget ska ju lämnas kvar. Allt ska tömmas och sedan rengöras innan man kan lämna över nyckeln till nästa som ska bo i bostaden. Det kan vara bra att börja med att packa allt som man har i garage och förråd och det man har i garderober så att man inte glömmer att packa ner sådana saker. Har man börjat med det, då vet man att man inte har glömt de sakerna.

17 Nov 2019