husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Sopmaskiner – enda som tar bort ingrodd smuts


Har du riktigt ingrodd smuts någonstans? Om inget annat hjälper, efter ett ihärdigt gnuggande på det smutsiga stället, bör man försöka med en riktig sopmaskin. En sopmaskin är de slags redskap som professionella städare använder sig av. Det finns allt från mycket små sopmaskiner som man kan greppa med ena handen, till stora sopmaskiner som man sitter på och kör, som en sopbil. Allt beror på ändamålet och föremålet för sopningen och städningen. En sopmaskin bör man hyra, om det inte är så att man är professionell städare och behöver städa stora ytor. Här tänker vi på lagerlokaler, idrottshallar eller stora affärer med flera hundratals kvadratmeter stora ytor att rengöra. Men kan använda en mindre sopmaskin för små utrymmen också, så de är inte bara användbara för stora ytor. Även små ytor kan bli rena med mindre sopmaskiner.

Hyra eller köpa sopmaskin

Att köpa en sopmaskin bör man göra först om man vet att man kommer att använda den så gott som varje dag. Det är först då, efter några års användning av sin sopmaskin som det lönar sig att köpa in en sådan sopmaskin. De kostar nämligen en hel del i inköpet. Många leverantörer av sopmaskiner har sopmaskiner som man kan betala på avbetalning. Har man till exempel ett eget städbolag och behöver sopmaskiner, på de ställen som man har fått avtal om att städa på, då kan man ställa en sopmaskin på den platsen så att man har nära till hands för sopmaskinen när man väl behöver den. Vill man inte köpa en sopmaskin, kan man även hyra en sopmaskin. Det innebär att man då bokför hyran av sopmaskinen som en kostnad som är nödvändig för att kunna utföra arbetet, och den drar man av sedan när man beräknar vinsten i företaget.

Få service på sopmaskinerna

Hyr man sin sopmaskin kan man få service på sin sopmaskin. Allt möjligt kan ju hända med sopmaskinen, det kan fastna smuts i borstarna, damma i maskineriet eller så kan den få kortslutning. Om det blir något fel på sopmaskinen bör man veta hur den ska rengöras. Då bör man först rengöra den innan man ringer service-människan som kommer ut och tittar på ens sopmaskin. Om felet då är ett litet misstag som beror på felhantering, då vill man inte att det ska hända. Då är det viktigt att ta reda på hur man först och främst kan sköta om sin sopmaskin så att den fungerar felfritt. Läs mer om sopmaskiner på: https://www.sopmaskin.nu.

29 Aug 2019