husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Saker att tänka på då man anlitar städfirma


Att ta hjälp med städningen innebär att man får tid till annat och slipper lite av vardagsstressen. När man väljer städfirma finns det flera faktorer att ta hänsyn till och inte bara priset.

Idag är det inte alls ovanligt att ha städhjälp hemma. Men det kan vara svårt att välja städfirma då det finns många olika aktörer på marknaden och det tyvärr inte är alla som är seriösa. Först bör man fundera över vad man vill ha städat och hur ofta. Räcker det med en storstädning en gång i månaden eller vill man ha hjälp varje vecka? Vill man ha hjälp med tvätten eller kanske även med visst trädgårdsarbete? De flesta städfirmor är flexibla och anpassar städningen efter de behov man har men det underlättar att anlita en firma med ett brett utbud. Då kan man nyttja RUT-avdraget på många tjänster och få allt på samma faktura.

Se upp för oseriösa företag

Städfirman man anlitar ska ha utbildad personal och ha kvalitetsgaranti på sin städning ifall man inte skulle vara nöjd. Företaget måste också ha en ansvarsförsäkring ifall att det skulle uppstå skador. Det är också bra om det hela tiden är samma person som kommer och städar. Ett oseriöst företag som inte betalar rättvisa löner eller bryr sig om sin personal har ofta hög personalomsättning. Städning kan inte vara hur billig som helst. Är priset lågt kan det vara ett tecken på att företaget inte är seriöst och då ska man välja ett annat städföretag

1 Dec 2020