husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Så kan du städa när du har bråttom


Har du svårt att hinna med att städa där hemma? Det är inte så konstigt, så gott som alla har svårt att hinna städa för det mesta, eller då och då för vissa. Men i dagens samhälle är det mer regel än undantag att båda föräldrar arbetar heltid för att familjen ska få en dräglig tillvaro. Om båda föräldrar arbetar blir ofta städningen lidande. Det är ju bättre att föräldrarna prioriterar barnen och att umgås med dem än att de ställer sig och städar. Det kan ju en städfirma göra i stället.

Bor man – som exempel på detta i Nacka, men jobbar i Kista – ja, då har man en daglig pendling på kanske två timmar framför sig. Av den anledningen så är det inte ovanligt om en familj som bor i Nacka väljer att anlita en städfirma. Men även om man har en städfirma kan det vara rörigt precis om det visar sig att ens vänner vill komma över och överraska en. Får man veta det bara några minuter innan kanske man måste tokstäda så att det inte ligger underkläder på golvet, eller en massa disk på diskbänken. 

Så här kan du städa snabbt

  1. Man kan gå från ytterdörren in till bostaden och städa just den vägen som gästerna förmodligen kommer att gå utifrån och in till vardagsrummet.
  2. Ligger det sockor på golvet kan man plocka upp dem och lägga dem i tvättkorgen.
  3. Ligger det en massa disk på diskbänken som man inser att man inte hinner diska innan gästerna kommer, så kan man ta en stor balja och lägga all smutsig disk i den och ställa den i badkaret, eller i duschen under en handduk, så den inte syns.
  4. Man kan häng rena handdukar på alla krokar, så ser det mer städat ut än vad det egentligen är. Släng de smutsiga handdukarna i tvättkorgen.
  5. Har du en proppfull soppåse och inte har hunnit tömma den? Ingen fara. Du kan ställa den på balkongen just så länge gästerna är på besök. Sedan går du med den när gästerna har gått. De kommer inte att se det.
  6. Har du en obäddad säng? Du kan snyggt bara vika ihop täcket och lägga kudden ovanpå det vikta täcket så ser det snyggt ut. Sedan kan du dra på sängöverkastet, så ser det prydligt ut.
  7. Ligger det många skor huller om buller i hallen? Ta en stor Ikea-kasse och lägg alla skor i den och ställ kassen inne i en skrubb eller garderob. Då ser det snyggt och prydligt ut i hallen.

Vill du slippa att tokstäda? Läs då mer här

17 Jan 2020