husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Så kan du som förälder få vila hemma


Barnfamiljer lever ett hårt liv. Det är mycket som ska ordnas. Föräldrarna ska arbeta för att försörja familjen. De måste samtidigt ta hand om barnen och hushållet. Många föräldrar kämpar med att få tiden att gå ihop. Det är lämningar på dagis och skola, hämtning från dagis och fritids, det är fritidsaktiviteter (som ska vara meningsfulla på fritiden) och helst ska föräldrarna hinna med egen träning, för hälsans skull. Helst ska man ju också äta nyttigt, och inte beställa maten som sällan är nyttig eller innehåller mycket näring.

Man kan lätt drunkna i alla "måsten" och "borden"

Kraven är höga på våra familjer numera. Man ska ut i skogen och plocka svamp, bär, sylta och safta och göra långkok och så vidare och så vidare. Skulle man som förälder uppfylla alla de förväntningar som finns på våra familjer numera, skulle alla drunkna i alla "måsten" och "borden". Som tur, är det inte så att man måste det ena och det andra. Man kan ta hjälp som hemstädning, man kan beställa hem maten via internet, man måste inte vara världens snyggaste och tränade förälder. Man kan släppa på kraven och förväntningarna.

Varför inte anlita hemstädning i Gävel?

Så hur är det att anlita hemstädning till exempel i Gävle? Det är inte annorlunda att beställa hemstädning där som i vilken annan stad som helst. Det är bara att googla först "hemstädning Gävle" och sedan ta kontakt med några av de städföretag som har angett, till exempel på sin hemsida att de erbjuder "hemstädning" i "Gävle". Det är bara att ta kontakt med några av dem och be om offert.

Det är en bra idé att kontrollera offerter med dem och även ta referenser. Referenserna säger mycket om hur de arbetar, om deras kunder är nöjda med dem och vilken attityd de har gentemot sina kunder. Visst är det väl så att vissa av dem kan vara missnöjda, hur väl ett städföretag än städar, men är det många missnöjda kunder då är det en varningsflagga som säger att man borde låta bli att anlita dem.

Några bra kriterier att gå efter

Här listar vi några av de kriterier som vi tycker är viktiga att gå efter:

1. Bra referenser viktigare än priset. Ett billigt pris säger inte så mycket om hur ett städföretag faktiskt jobbar. Vissa kan resonera som så att eftersom de är så billiga får kunden "det de betalar för". Vilket brukar innebära att man knappt får städat. Och då kan man ju undra varför man alls ska anlita dem.

2. Egen ansvarsförsäkring. Ett städföretag måste ta ansvar för det som kan hända när de är hemma hos andra och städar. Är det så att något händer ska företaget ta ansvar för det, det ska inte drabba den som är kkund hos dem.

3. Kollektivavtal för sina anställda. Ett kollektivavtal innebär att de tar ansvar för sina anställda. En anställd som mår bra, får riktig lön, sjuklön och pension är en trygg person som kan arbeta ordentligt och inte behöver oroa sig infrö framtiden.

4. Miljömedvetet städföretag. Miljön är jätteviktig! Vi måste se till att alla agerar miljömedvetet och ansvarsfullt inför framtiden. Att bara anlita miljömedvetna företag är bland det viktigaste man kan göra.

Här kan du läsa mer om ett städföretag som erbjuder hemstädning i Gävle: hemstädninggävle.se.

17 Nov 2018