husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Så blir du mer nöjd med ny städfirma


Anne och Robert tyckte att de hade gjort allt. De hade packat sina saker i kartonger i god tid, de hade bokat flyttbil och bett kompisar att hjälpa till. Anne hade dessutom fixat en städfirma, också den i god tid. Hon hade bett ett par olika städfirmor om offert och tog självklart den billigaste. Men när Robert och hon hade flyttat ut alla kartonger i bilen och väntade på städfirman så kom den inte. Först ett par timmar efter utsatt tid kom städarna till Annes och Roberts lägenhet för att göra jobbet som de anlitats för. Då hade redan Anne och Robert förstått att tiden skulle bli knapp så de började städa själva. De ville självklart inte lämna över sin gamla lägenhet ostädad till nya hyresgästen!

I och med den försenade starten blev hela flyttdagen förskjuten. Vännerna som skulle hjälpa till att bära kartonger hade också tider att passa så när Robert väl kört fram flyttbilen hann vännerna inte hjälpa till som de var tänkt från början. Robert hade ju blivit försenad på grund av strulet med städfirman.

Det hela slutade med att Anne och Robert fick göra mycket mer jobba på egen hand än vad som var tänkt från början. Och det gjorde också att de inte hann lämna tillbaka flyttbilen i tid och tvingades betala en straffavgift.

Dyrt att boka dålig städhjälp

Anne vände sig till städfirmans chef i efterhand. Hon förväntade sig att få pengar tillbaka eftersom hjälpen inte hade kommit i tid vilket gav merkostnader och gjorde att hon och Robert fick göra en del av städuppgifterna själva. Annars hade den som skulle flytta in några timmar senare kommit till ett smutsigt hem. Men städfirmans chef sa nej. I avtalet mellan honom och Anne och Robert skulle städarna göra vissa uppgifter och chefen hävdade att städarna gjort alla dessa. Att sen Anne och Robert påbörjat jobbet spelade ingen roll menade chefen. Så inga pengar drogs av på notan trots förseningen.

Dessutom slarvade städfirman så den nya hyresgästen i Anne och Roberts gamla boende blev missnöjd och protesterade mot städningen. Den här gången vågade inte Anne och Robert anlita samma firma utan anlitade en ny städfirma som skötte sig utmärkt. Anne önskar bara att hon bokat den nya städfirman redan från början.

Det kanske hon hade gjort om hon kollat upp referenserna på de olika städföretagen. Så här i efterhand inser Anne och Robert att den nya städfirman fanns med i deras alternativ redan från början men Anne valde bort dem eftersom deras offert visade att de tog lite mer betalt. Nu efteråt inser Anne att hon borde kollat bättre varför den nya städfirmans pris var högre. Man får vad man betalar för helt enkelt!

Den billigare slarviga städfirman gjorde inget bra jobb, det var därför de kunde hålla ner priserna. Medan den nya seriösa städfirman bara tog betalt för det jobb de behövde göra för att fixa lägenheten riktigt ren.

13 May 2017