husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Riktigt rent och fint


Hur ser det ut hemma hos dig? Är du intresserad av att slippa städa? Har du en tung arbetsbörda under veckorna och vill ha det lugnt och skönt när du kommer hem? Vill du kunna göra avdrag?

Det finns alltid olika sidor att se på en sak. Hör du till dem som jobbar och sliter på sitt arbete och har mer än 40 timmar i arbetstid kanske du skulle vilja ha hjälp med ett och annat på hemmaplan. Det finns en del firmor som erbjuder hemstädning i Täby, så passa på om du har ditt boende i de krokarna. På andra ställen i Sverige erbjuds såklart liknande tjänster. Det är bara att hålla ögonen öppna, prata med grannen eller familj och bekanta. Alltid är det någon som känner till en bra städfirma som gör jobbet medan du är på ditt arbete.

Rut och Rot

Rut är en förkortning för rengöring, underhåll och tvätt. Det innebär att du som anlitar dessa tjänster i hemmet för göra avdrag på deklarationen med upp till 50 procent av kostnaderna. Så i själv verket betalar du inte mer än hälften av kostnaderna du lägger ut under året. Samtidigt bidrar du till att många människor får arbete. Vinsten för dig blir ju dubbel då du samtidigt får ett snyggt och rent hem. Rot är en förkortning för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Du kan tänka dig vad lyxigt det känns att kunna göra avdrag för dessa tjänster den dagen du behöver anlita hjälp för en ombyggnad av något slag.

17 May 2021