husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Planera för flyttstädning i Stockholm


Att flytta innebär i sak att man bär och transporterar sina möbler, sitt bohag och sina personliga tillhörigheter från plats A till plats B och att man i och med detta också – oavsett anledning till flytten – gör en nystart i sitt liv. Däri ligger det inga problem, i teorin är alla flyttar lika enkla och likadana – men i praktiken så är det ett projekt som alltid och utan undantag kräver en god planering. Detta förutsatt att man genomför flytten på egen hand. Varje moment i en flytt är något som man måste beräkna och väga in tiden i den stora planeringen och detta av den anledningen att man ofta har en begränsad tid – om kanske en helg – att röra sig med. 

Det vill säga; missar man att packa, räknar man inte med att det tar en viss tid att bära eller om man underskattar exempelvis trafiken – ja, då får man också problem med att hinna. Här ska man också se till att det sällan handlar om att privatpersoner vid en flytt misslyckas med att bära ut alla möbler och allt bohag; istället så handlar det om att man misslyckas med det avslutande och det viktigaste momentet – sin flyttstädning. Att man kanske inte hinner packa under veckan, att man inte får tag på ett tillräckligt stort fordon (och tvingas åka två gånger) eller att det är för mycket trafik är något som i slutändan leder till att man inte hinner genomföra en flyttstädning.

Ta hjälp med din flyttstädning i Stockholm

Ser man till det sistnämnda – trafiken – så kan man i och med den viktiga punkten också förstå i vilken stad som en utebliven flyttstädning är vanligast; nämligen Stockholm. Att en flytt drar ut på tiden i Stockholm och slutligen leder till att en flyttstädning inte genomförs eller genomförs med ett undermåligt resultat är tyvärr vanligare än vad som borde vara fallet. Finns det då några tips kring hur man ska hinna med sin flyttstädning även om trafik och annat – som i Stockholm – sinkar flytten?

Ja, och det handlar dels om att lägga upp en planering som är mer anpassad efter verkligheten; att exempelvis redan under veckan innan den stundande flytten påbörja paketering av böcker och porslin är ett bra sätt att sparar tid.

Annars är rådet att man tar professionell hjälp med sin flyttstädning och detta särskilt om man ser till dagens läge. Numera kan man nämligen använda sig av rut-avdraget vid en flyttstädning och dra av upp till halva arbetskostnaden; en förmånligt skattesubvention som borde medföra att fler personer med ett gott samvete kan lämna över nyckeln till ett rent hem i Stockholm.

Flyttstädning Stockholm – ett hårt arbete

Att genomföra en flyttstädning i Stockholm är ett hårt arbete. Det ställer höga krav på noggrannhet och effektivitet där varje litet skrymsle och vrå av den gamla bostaden måste vara riktigt rena.

Flyttstädning är i alla avseenden ett omfattande arbete, något som gör att det är mycket tacksamt att anlita professionell hjälp. Det ingår exempelvis rengöring av fönster, rengöring av badrum och kök element och naturligtvis även tak och golv.

Allt som allt är det mycket att göra, vid en tidpunkt då man helst fokuserar på den nya bostaden och sin framtid då. Det är helt enkelt mindre roligt att städa den bostad man flyttar från och desto roligare att sikta framåt och inreda den nya. Därför är det så smart att anlita en städfirma för att utföra arbetet.

Garanti att jobbet blir väl utfört

Då är det bra att veta att ni kan anlita en städfirma med flyttstädning Stockholm som specialitet. Genom att anlita en proffsig och välrenommerad firma får en garanti för att jobbet blir klart i tid, väl utfört av kunniga medarbetare – allt till ett attraktivt pris med hjälp av RUT-avdraget.


Uppdaterad: 12 augusti 2021

7 Oct 2017