husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Omöjligt hinna städa hemma?


Det är mycket när man är stressad av vardagen. Det är lämningar och hämtningar av barn på skola och dagis. Och det är inte nog med det, efter det är det körningar till fritidsintressen med mera. När man väl kommer hem är det dags för middag, och sedan läxläsning och nattning. När helgen väl kommer, är man helt slutkörd. Och det är då hemmet bör städas, eller hur? Känns det igen? Förutom automatiska dammsugare, har vi ännu inte sett någon automatisk städare som vi kan ha stående i våra hem – ännu. Är man en vanlig dödlig, som inte har oändlig energi, är man ganska trött när det ska till att städas hemma. Sedan ska man ju ha en meningsfull fritid själv och göra en massa roliga saker med sina barn och sin familj. Tyvärr har dygnet fortfarande endast 24 timmar, 7 dagar i veckan och 365 dagar under ett år. Hur ska man hinna med alla måsten?

Som tur är, måste man inte det. Är man heltidsarbetande, kan det kännas omöjligt att hinna med allt. Då kan det vara skönt att kunna leja bort just städningen. Man kan även med samma städföretag (i Stockholm i alla fall) leja bort fönstertvätt och tvättning av smutstvätt. Och trädgårdsarbete, om man senare i vår behöver det.

Detta gör ett städföretag

Ett första besök görs alltid, om man anlitar ett städföretag i Stockholm. Då kan de uppskatta hur lång tid det kan ta, så att ni sedan kan få ett fast pris på städningen. Då fakturerar de i mitten varje månad som de sedan vill att du betalar i slutet av månaden. De ger dig en offert, som du sedan kan jämföra med andra städföretag. Ni kan komma överens om detaljer och sådant som du önskar av dem. Sedan skriver ni avtal.

De kan rekommendera att göra en storstädning av ditt hem först, för att senare kunna bibehålla en grundstädning senare. Det kan vara skönt att få golvbrunnar rengjorda, fönster putsade och en riktig genomgång av garderober, element, rör, rengöring av kalk i badrummet, en riktigt rengjord ugn och och rengöring av kyl och frys bland annat. I en vanlig underhållsstädning, dammsuger och till sist moppar de alla dina golv. De garanterar sin städning. Vilket innebär att du drygt och väl kan lita på att de har städat ordentligt.

Andra tjänster än städning

Vill du så kan många städföretag även erbjuda andra typer av tjänster, såsom vattning av blommor om du råkar vara bortrest. Du kan då anlita samma företag för flyttstädning, storstädning, enbart fönsterputs och andra tjänster, som inte inkluderar städning av hela hemmet, utan enbart de delar som du önskar.

Detta inkluderas i hemstädning

Badrum: Regering av badkar inklusive duschen. Rengöring av handfat, vattenkran. Rengöring av toalettstolen, utsidan av tvättmaskin och torktumlare, och förvaringsskåp.

Kök: Rengöring av alla disk- och arbetsbänkar. Rengöring av spisen. Torkning av köksskåp, köksfläkten och utvändigt torkning av kyl och frys.

Alla rum: Dammsugning och moppning av golv. Rengöring av speglar. Tömning av papperskorgar och sopkorg, dammtorkning av tavlor och fönsterbrädor. Rengöring av golvlister.

28 Feb 2018