husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

När man inte orkar städa själv


Hur går man till väga när kroppen sätter stopp? Hemmet måste ju hållas rent oavsett. Många människor har problem som gör att städningen blir lidande. Långt ifrån alla har vänner eller familj som kan hjälpa till. 

Det kan röra sig om fysiska eller psykiska handikapp av olika slag. Många äldre klarar inte längre att fysisk ansträngning som en storstädning kan vara. Det är viktigt med hygienen och om man slarvar med städningen påverkar det hälsan. Ett smutsigt hem drar till sig bakterier som i sin tur kan orsaka sjukdomar. Allergier kan också utvecklas i en smutsig miljö.

Har man husdjur eller barn blir städningen än viktigare.

Anlita en trygg och seriös städfirma

När man inte orkar städa av olika anledningar rekommenderas varmt att ta hjälp av något företag som specialiserat sig på städning av bostäder och företag. Anlita aldrig svart städhjälp. Exemplen är många där människor blivit lurade eller bestulna. Man har ingen som helt garanti för att arbetet blir bra utfört. Skulle något dessutom hända så gäller inte hemförsäkringen fullt ut. 

Med en riktigt städbolag kommer ditt hem blir noggrant och tryggt städat. Många som tagit hjälp med städningen blir så nöjda med servicen att man bokar en kontinuerlig städning. Det innebär att man bokar upp ett abonnemang till förmånligt pris städningen sker på fasta dagar.

städfirma

Garanterat välstädat med städhjälp

Personalen är välutbildad och skicklig på att städa alla varianter av bostäder. De har också den senaste tekniken och rätt kemikalier till hjälp för bästa resultat. Utveckligen när det gäller kemikalier har gått framåt de senaste åren. Borta är miljöfarliga ämnen som förr användes.

Man brukar använda sig av systematiska metoder som gör att inget missas, och allt dokumentras noga. Man använder sig av proffsdammsugare med den senaste tekniken och supereffektiva filter som är bra för allergiker.

Vilken hjälp behöver du?

Kanske behöver hemmet en storstädning, där alla rum noga och effektivt städas. Köket blir oftast väldigt smutsigt på ställen man inte brukar städa på. Se till att få rent runt och inuti köksfläkten och kyl- coh frysskåpen. Samma sak gäller med badrum och toaletter. Kakel kan skrubbas och golvbrunnarna rengörs noga och trista lukter försvinner. 

Golven kanske behöver en rejäl genomgång med skurning och våttorkning. Fönsterputs är något som ofta blir lidande när man städar. Låt städaren göra dina fönster rena och fräsha med jämna mellanrum. Fönsterkarmar och lister behöver också rengöras. 

Så tveka inte, ta hjälp av en trygg och kompetent städexpert när kroppen inte orkar.

 

8 Mar 2019