husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

När du behöver flyttstädning i Göteborg


Är det dags att flytta i Göteborg? Då är det som alltid även dags för en flyttstädning i Göteborg. Som vanligt är det många saker som man måste uträtta när man ska flytta. Det viktigaste är att se till att boka, antingen flyttbilen, eller flyttföretaget som man önskar ska flytta åt en. Det är nämligen en huggsexa att få bilen eller flyttföretaget just det datum som man önskar till sin flytt.

Även om mans bara skulle flytta till andra sidan trappuppgången, eller till grannen, kommer man inte undan, att man måste packa både allt lösöre, och flyttstäda. Så mycket mer att göra, då om man ska flytta hela kilometer bort från den gamla adressen. Det är alltid samma saker som man helt enkelt är tvungen att göra när man ska flytta. 

  1. Packningen – alla är tvungna att packa. Vissa menar att det enklaste sättet att packa, är att packa i papperskassar. Det innebär att man endast packar litet, i en papperskasse. Eftersom en papperskasse varken rymmer så mycket eller inte kan bära så mycket, så ser man till att man inte bär tunga saker när man väl bär papperskassarna mellan den gamla och den nya adressen. Andra menar att man alltid bör packa i stora och rejäla flyttkartonger. Det innebär att man antingen hyr eller köper riktiga flyttkartonger som håller hur mycket man än packar i dem.
  2. Flyttstädningen – man måste alltid flyttstäda så att det blir helt rent efter en. Allt måste regöras, som finns mellan golv och tak. Det gäller allt som finns i alla rum; vitvaror, garderober, väggar, golv, golvlister, dörrkarmar, fönsterkarmar och fönsterbågar, fönster, dörrar, handtag på dörrar, köksskåp och köksluckor, arbetsbänkar, diskbänk, badkar, handfat, element och kakel och klinker. Allt måste vara rent innan en hyresvärd eller nästa bostadsägare är nöjd och godkänner den.
  3. Transporten – det är mycket viktig att alltid boka en flyttbil eller en flyttfirma så att man får och kan flytta just det datum som man önskar. Det är många som vill flytta antingen i slutet av månaden, eller i början av månaden. Det beror på att betalningarna räcker framtill slutet, eller början av månaden, och de flesta vill gärna flytta då. De nsom kan tänka sig att flytta i mitten av månaden, kan till och med få ett lägre pris, bara man inte flyttar när alla andra vill flytta.
  4. Uppackningen – när väl allt är avklarat så är det bara att packa upp allt i den nya bostaden. Här finns olika råd om hur bra det är att packa upp allt på en gång, eller om man ska bo ett tag med packlådor och bara packa upp sakerna och möblerna när man märker att det är bäst med en möbel på ett särskilt ställe.
29 Oct 2019