husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Mer hälsosam vikt hos hunden med rätt hundfoder


Har du varit hos veterinären och fått bannor för att hunden har gått upp i vikt? Det kan vara så att det hundfoder du ger inte är anpassat till din hund.

Att en hund håller en hälsosam vikt är viktigt för lång livslängd och för att hålla sjukdomar borta. Problem med övervikt är vanligt hos många hundar. Som ägare kan det vara svårt att avgöra om en hund är överviktig eller inte. De extra kilona kan också komma smygande så att man inte märker det.

Oftast är det vid ett veterinärbesök som man som ägare görs uppmärksam på att hunden blivit lite väl rund. En veterinär kan lätt känna igen en överviktig hund. Ett tecken man kan gå efter är huruvida man kan känna revbenen. Måste man trycka med handen för att känna dem är det en signal om att hunden behöver gå ner i vikt.

Hundfoder anpassat efter hunden

Olika hundar har olika behov vad gäller hundfoder. Att välja rätt foder är inte alltid lätt då det finns så mycket att välja mellan. När man väljer bland exempelvis Rustas hundfoder är det en rad saker man kan tänka på och ta hänsyn till. Dessa är bland annat ras, ålder och aktivitetsnivå.

Om din veterinär har uppmärksammat dig på att din hund har börjat nå en ohälsosam vikt kan det vara så att du antingen ger för mycket mat, eller att fodret är av fel sort. Ett högkvalitativt hundfoder som är anpassat efter just din hund kan råda bukt på problemet.

23 Jul 2022