husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Hitta städföretag i Stockholm


Att hitta ett städföretag är inte alltid det enklaste. Personalen ska ju gå in i ditt hem eller kontor, ha tillgång till nycklar och vistas i dina rum. Därför vill man självklart anlita ett städföretag som man verkligen känner att man kan lita på. Att hitta ett städföretag man känner att man kan lita på kan vara något utav en liten utmaning. Men det finns många sätt att gå till väga. Här är två exempel:

Använd offertsidor

Använder man sig av offertsidor har man möjligheten att begära offerter från flera städföretag i ditt närområde på en gång. Du skriver helt enkelt en beskrivning av ditt uppdrag, som offertsidan sedan skickar ut till flera lokala firmor.

Tänk på att var så utförlig som möjligt i din uppdragsbeskrivning. Det här hjälper företagen att vara så precisa som möjligt i sin offert. På så vis kan de ge dig den bästa möjliga offerten – med bäst pris. Får du flera offerter har du möjligheten att ställa dessa offerter mot varandra. Det här gäller särskilt mycket i städer som Stockholm, där det bor många invånare på en relativt liten yta. Många städföretag är verksamma inom ett ganska begränsat geografiskt område, vilket gör att du har möjlighet att få offerter från en rad olika aktörer som har möjlighet städa just där du bor.

När du ställer offerterna mot varandra, kan du försöka att få en bättre deal genom att till exempel få med städmaterial på köpet. Givetvis kan du också helt enkelt pruta på timpriset ­– känn av läget och försök göra en så bra deal som möjligt helt enkelt.

Fråga bland vänner

Bor du i Stockholm känner du säkert människor över hela staden. Fråga runt bland vännerna för att se om de har något städföretag i sitt område som de kan rekommendera. Att få en rekommendation av en vän du litar på är givetvis guld värt när du ska släppa in någon i ditt hem.

Det är ju inte bara det faktum att städpersonalen får tillgång till ditt hem som kan kännas lite läskigt. Du vill ju också få ett så bra jobb som möjligt utfört.

För att enkelt nå alla dina vänner är det såklart en god idé att använda sig av sociala medier. Genom att posta en enkel statusuppdatering på till exempel Facebook, når du förmodligen de flesta av dem du känner i Stockholm på en gång. Vem vet, kanske når du någon bekant som du inte ens visste att den bodde i Stockholm?

Sök på nätet

Att använda sig av olika sökmotorer kan vara ett effektivt hjälpmedel i jakten på ett bra städföretag i Stockholm. Testa att helt enkelt söka på ”städföretag Stockholm” och se vad som kommer upp. Tänk dock på att alltid vara kritisk när du klickar in dig på de olika firmornas hemsidor. Kolla gärna upp recensioner från folk som har anlitat firman, och var inte rädd för att be om referenser från tidigare kunder.

27 Nov 2016