husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Hitta firma för fönsterputs i Solna


Att hitta firmor som erbjuder fönsterputs i Solna är ingen större utmaning. På den lilla yta som Solna faktiskt utgör (det är den tredje minsta kommunen i hela landet), finns flertalet firmor som kan sköta din fönsterputs åt dig. Fönsterputs är ofta svårare än man tror – och det är även därför som det finns så pass många firmor som gör detta. Många putsar gärna själva ändå, trots att det kanske inte blir så bra som det skulle kunna bli.

Har man tid och energi att lägga ner kan man dock läsa på och köpa in rätt redskap så att ens fönster blir skinande rena. Det här tar just dock tid och energi, vilket alla inte har så mycket över av. Då kan det vara passande att anlita någon som sköter din fönsterputs åt dig.

Även om Solna har ett ganska stort utbud av firmor som kan sköta fönsterputsningen, är det med det sagt ändå inte att bara anlita någon. Man vill känna att man har förtroende för firman, priserna bör vara bra och fönsterputsarna bör kunna komma någon dag och tid när passar just dig. Det finns vissa sätt man kan göra för att sålla ut de mer oseriösa firmorna:

Certifikat, behörigheter och försäkringar

Det finns en hel del saker man kan hålla utkik eller fråga efter när det kommer till fönsterputsare. Kika gärna in på firmornas hemsidor där deras certifikat brukar finnas utplacerade någonstans på hemsidan. Det du kan hålla utkik efter är bland annat försäkringar, säkerhetscertifikat och att personalen har ID-brickor. Skyltar de inte med detta på hemsidan? Fråga då gärna firman. Vill de inte visa upp något kan det vara en anledning att gå vidare.

Tänk dock på att fönsterputsare som inte sysslar med fönstertvätt på hög höjd behöver samma certifikat som dem som sysslar med det.

Leta efter recensioner

Om du har hittat en fönsterputsare som verkar lovande, sök då på firmans namn följt av ”recension” eller liknande. På det här viset kan du få fram omdömen från tidigare kunder. Tänk dock på att inte alltid lita allt för mycket på dessa. Hittar du till exempel en anonym recension, som bara skriver om hur bra firman är, kan det lika gärna vara ägaren själv som skrivit det.

Samma gäller förstås om det endast är en dålig anonym recension – då kan det lika gärna vara en konkurrent. Är det tunt med recensioner är det helt enkelt svårt att lita på det. Ju fler recensioner det finns om ett företag, desto större anledning finns det att lita på den samlade bedömningen av omdömena.

Hör med vänner

Ett bra sätt att hitta nya firmor på är såklart att fråga bland vännerna. Lägg gärna ut en status på valfri social media för att se vad du får för tips. Kanske har till och med någon i din bekantskapskrets startat en firma som sysslar just med fönsterputs? I sådana fall kan du kanske få ett bra erbjudande av personen.

 

Lycka till med att hitta en firma som sköter fönsterputs i Solna!

25 Jan 2017