husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Hitta en pålitlig städfirma i Stockholm


I Stockholm har man sett en massiv ökning av städfirmor sedan 2007 (då rut-avdraget infördes) och tyvärr så har man också hört många negativa rapporter kring misskötsel. Det handlar mestadels om villkoren de anställda får hos en städfirma och att de för slavlöner tvingas städa hemma hos privatpersoner samt på olika företag och det här är naturligtvis fruktansvärt.

Dock: det gäller inte alla; bilden är inte helt nyanserad och man ska veta att det de facto finns många städföretag som erbjuder sina anställda schyssta villkor och som gör en enorm skillnad i människors liv. Man kan tro av olika rapporter att varenda städfirma i Stockholm är skojare och utsugare som är beredda att gå över lik för att tjäna pengar.

Så är inte fallet. Det handlar om ett par oseriösa aktörer på en annars fläckfri marknad och det bör man vara medveten om. Det man som kund ska göra om man står inför att anlita en städfirma i Stockholm är att välja rätt. Det vill säga; genom att välja en städfirma som har schyssta villkor, som har en sund personalpolicy och som ger de anställda spännande, utvecklande och inspirerande arbetsuppgifter så bidrar man till en slags sanering i branschen.

Kort sagt; som kund så har man ett ansvar i att välja rätt städfirma i Stockholm och gör man det – ja, då kommer man också att ha både ett rent hem och ett rent samvete att se framemot.

Hitta rätt städfirma i Stockholm

Men, hur hittar man då en seriös städfirma och hur vet man att den man anlitar verkligen behandlar sina anställda korrekt? Jo, man undersöker innan man skriver på ett kontrakt och man kan särskilt hålla basera sin undersökning på följande punkter:

  • Låter det för bra för att vara sant, ja, då är det troligvis också just det. En städfirma i Stockholm som kan erbjuda ett pris som skiljer sig väsentligt från konkurrenterna har förmodligen inte rent mjöl i påsen. Använd sunt förnuft.
  • Pensionsgrundad inkomst. Har de anställda pensionsgrundad inkomst och är de knutna till någon fackförening samt har de kollektivavtal? Ställ frågor.
  • Nyckeln till ett stimulerande jobb är att man får en chans att utvecklas. Se till att den städfirma du anlitar erbjuder sina anställda givande utbildningar som gör att det inte upplever sitt jobb som tråkigt.

Städhuset är en pålitlig städfirma i Stockholm.

12 aug 2017