husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Hinner du med vardagen i Uppsala?


Tillhör du den kategori människor som trots en minutiös planering ändå inte får saker och ting att gå ihop? Är du en sådan som slänger långa, avundsjuka blickar mot andra familjer som ser ut att ha ett betydligt lättare liv och som till synes aldrig hamnar mellan två stolar på samma sätt som du gör? Det är inte ovanligt idag och du är definitivt inte ensam om detta.

Livets pussel går inte alltid ihop

Faktum är att många idag upplever stora svårigheter att få alla pusselbitar i livet att klaffa i varandra; något som också kan förklaras av att vi rent generellt har högre krav på oss själva och också åtar oss lite för mycket saker för att hinna. Planeringen blir, som sagt, minutiöst och nästan på minuten. Du ska hinna till jobbet, du ska arbeta, du ska hinna träna på lunchen, du ska hinna hem, du ska hämta barnen, du ska handla, du ska laga mat, du ska städa och du ska till allt detta även hinna med att ha ett socialt liv samt ge din partner och ert förhållande den näring ni så väl behöver.

Kort och gott; vi lever stressat och det är svårt att hinna med sig. En normal familj i en större stad som Uppsala får, så att säga, gå på tänderna för att klara av alla vardagsbestyr. Detta har gjort att många rycker i nödbromsen, inser sina egna begränsningar och antingen A) accepterar sig själv och sina egna begränsningar, stryker några saker från att-göra-listan eller att man B) tar professionell hjälp med de saker som man inte hinner med.

Det senare innebär till mångt och mycket att man anlitar en städfirma och får professionell hemstädning utförd. En bra lösning som vi ska titta lite närmare på här.

Professionell hemstädning ger mer tid över

Att vända sig till professionell hemstädning har visat sig vara exakt den ventil för att klara av vardagen som många behöver. Skulle er familj i Uppsala välja hemstädning i professionell regi så kan ni genom detta köpa er många timmar att lägga på annat. med att köpa så menar vi heller inte att det handlar om en extrem prislapp.

Tvärtom; hemstädning är en tjänst som är inkluderad i Rut-avdraget och rent konkret så innebär det att du kan dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration. Är ni två stycken vuxna i familjen så har ni dessutom två (förutsatt att båda är berättigade att använda det – något som kan kollas upp hos Skatteverket) rut-avdrag att nyttja; det ger er ett tak på hela 50.000 kronor/år. Som ensamstående så är taket i fråga på 25.000 kronor.

I många fall så är detta en bättre lösning än att stryka saker från sin dagordning. Vänner, arbete, träning och familj ska hålla en hög prioritet. Det ska hemstädning också göra – men där finns hjälp att tillgå och den anser vi att man ska överväga att ta. Så länge rut-avdraget finns så ser vi ingen anledning till varför man inte ska göra så. Hemstädning utförd av en skicklig städfirma underlättar livet och ger bättre livskvalitet; att öppna dörren till sitt hem efter en stressig dag på jobbet och se att det är nystädat är en känsla som verkligen för gott med sig.

14 Feb 2018