husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Hemstädning ska öka från och med i år


Du vet väl att vi får dra av så mycket som 75.000 för olika Rut-avdrag på skatten från och med i år? Man kan misstänka att den förra Alliansen, som fick igenom sin budget för i år, vill att företagen som arbetar med hushållsnära tjänster ska fortsätta växa, i och med de höjda bidragen som ett Rut-avdrag innebär. Och växt har de gjort särskilt städfirmor som erbjuder hemstädning.

Positivt med ökad hemstädning

Säga vad man vill om städfirmor och den uteblivna "pig-debatten" som vissa sossar (Mona Sahlin) påstod skulle hända om man lät städfirmorna städa hemma hos folk. Städfirmorna har uppfyllt flera positiva faktorer, som att ge låg- eller outbildade arbete och ge nyanlända chansen att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Att städa hemma hos folk har varit lyckade satsningar hittills. Vi, svenskar har behoiv av hemstädning. Vilka städfirmor har gett fler arbetstillfällen?

Man kan utgå från de seriösa städfirmorna

Om man vill, kan man utgå från de städfirmor som har överlevt mer än ett år på arbetsmarknaden. Alla städfirmor har nämligen utsatts för en allt större konkurrens, och slåss därför om kunderna. De som inte har varit seriösa har inte överlevt om de inte har fullföljt städningen så att kunderna blir nöjda. Så fungerar den fria marknaden, de dåliga, som inte är seriösa slås ut av dem som är det.

Tusentals i Stockholm

Bara i Stockholm finns det mer än 1.300 städfirmor som erbjuder allt från hemstädning, storstädning, kontorsstädning och flyttstädning. Vissa erbjuder även byggstädning, vilket innebär att de städar upp på byggarbetsplatser. Bor man till exempel i centrala Stockholm, till exempel på Kungsholmen kan man googla "hemstädning Kungsholmen" får man förslag av Google på städfirmor som erbjuder just hemstädning på Kungsholmen. Sedan kan man själv ta kontakt och be om offert och referenser.

Anlita hemstädning med Rut-avdrag 

I och med det utökade Rut-avdragen kan man anlita hemstädning för hela året och komma undan med ett bra pris på den. När man ber om referenser är det viktigt att kontrollera dem. Man kan även läsa om de omdömen som städfirman får på olika omdömessajter som till exempel reco.se och yelp.se. Ser man då att de inte har många missnöjda kunder kan man anlita dem. Är man av den oroliga sorten kan man även kontrollera med Allmänna reklamationsnämnden (ARN) om de har fått in många missnöjda kunder som har anmält dem till ARN. Om inte kan man lita på att de bör vara seriösa. Lycka till!

20 Mar 2019