husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Hemstädning på abonnemang


Du vet väl att du kan få hemstädning på abonnemang om du skulle vilja det? Det är inte helt ovanligt att städfirmor erbjuder sådan slags städning. Det innebär då att en städfirma kommer hem till dig på besök och ni pratar om hur ofta som du önskar städning hemma. De ger en offert och sedan kommer ni överens om ett pris. Efter det kommer de hem och städar hos dig så ofta som du har angett.

Ändrar du dig så kommer de efter de nya tider som du önskar. Sedan betalar du för städningen på samma sätt som när du betalar andra räkningar. Det är enkelt, du får det städat och du behöver inte oroa dig alls i onödan. Men vilken städfirma ska man välja?

1. Goda referenser

Det bästa som man kan göra när man vill ha tag i en bra städfirma är att be om referenser. En städare som får bra referenser, är någon som både ger ett bra bemötande och som städar ordentligt. Då är det en noggrann städare som ser till så att det är rent och fint överallt. Är det ett nytt företag, då kan ju företaget ännu inte ha fått några referenser, men i så fall är de säkert måna om att få fina referenser och vill antagligen städa så att du som kund blir nöjd.

2. F-skattsedel och skatter

Det är en förutsättning att städaren har egen F-skattsedel, så att du kan dra av på Rut-avdraget. Utan F-skattsedeln blir avdraget ogiltigt. Firman bör också betala alla sina skatter och arbetsgivaravgifter. Det är viktigt att företaget har en god ekonomi så att inte kunderna blir lidande när de förväntar sig en regelbunden städning.

3. Garanti på städ

Det är alltid lättare att anlita ett företag som ger garantier. När man får det städat, förväntar man sig att det ska bli städat och inte ostädat. Ibland kan man se städare som inte riktigt städar ordentligt utan som fuskar i hörn och vrår. Det är inte okej. Städningen ska vara sådan att det inte finns smuts och damm kvar när städningen är klar.

4. Kollektivavtal

En sista sak som man alltid kan tänka på och det för att de som städar verkligen ska få en ordentlig lön, och det är att företaget har kollektivavtal för sina anställda. Är man som kund med om att kräva en sådan sak, så ser företagen till att ordna det för sina anställda.

10 Jan 2020