husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Gör ditt hus vackrare med markiser


Det är vår och solen är välkommen tillbaka på våra nordliga breddgrader. Det är samma visa år efter år. På så sätt har både hinduer och buddister rätt som ser tiden som i cirklar som bara går runt och runt, om och om igen. Även den judiska Gamla Testamentet säger att det ”inte finns något nytt under solen”. Solen ligger ju lågt så här på våren och den letar sig in och bländar oss. Då är solskydd bland det viktigaste vi kan skaffa oss.  

Solskydd passar till mycket

Solskydden fungerar samtidigt lite som ett vindskydd vilket vi behöver nu innan vindarna har blivit varma. Det händer en hel del på solskyddsområdet, fram för allt som vi har blivit mer medvetna om hur skadlig solen kan vara för oss bleka nordbor. Det är lovande att det kommer många nya slags solskydd för variationens skull. Inte alla vill ha solskydd på samma sätt och har samma fönster.

Fönstermarkiser

Det är förmodligen fönstermarkiser de flesta tänker på när det kommer till solskydd. Det är också de snyggaste markiserna och förändrar husfasaderna till vackra slott. De har förutom målarfärg möjligheten till den största förändringen som du enkelt kan göra om du så vill med din fasad.

Terassmarkiser

Detta ger också ditt hus en trevlig fasad. Det förfinar vilken terass som helst.  Här kan man välja både fristående terassmarkiser som fastmonterade terassmarkiser. Dessa stora markiser fungerar även som skydd mot regn och väta, om än endast tillfälligt.

Balkongmarkiser

En balkongmarkis ger din balkong ett helt nytt utseende, och är likt terassmarkisen den produkt som kan förändra och förbättra utseendet på din balkong.

Korgmarkiser

Denna markis är en elegant markis som passar i perfekt kombination med fönster som har halvmåneform, men passar lika bra på fönster med raka former.

Sidelinemarkiser

Denna markis är monterad till exempel på en husvägg och kan fästas i en stolpe. Genom att dra ut den får du ett vindskydd och får en vägg som ger lä tidiga vårdagar, eller sena höstdagar när vädret inte riktigt är det bästa, men då du vill kunna sitta utomhus ändå.

Välj en leverantör som kan ge mervärde till din markis när du handlar den, eller dem om du behöver många. Vill du, kommer de hem till dig och monterar den, så har du fått upp dem på en gång och inte behöver vänta på att få tummen ur. Eller att mannen får tummen ur. Behöver du markis till kontoret kan man även beställa det.

13 Apr 2018