husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Flyttstädning Gävle - överväg professionell hjälp


Dags att flytta i Gävle? En flytt är alltid spännande och det handlar om ganska stora känslor. Mestadels positiva sådana: man ska kanske flytta ihop med den man älskar, man kanske ska flytta till en större bostad, man kanske ska byta från lägenhet till villa - en flytt är alltid en nystart och där ett nytt kapitel i livet påbörjas.

Men, en flytt innehåller även andra känslor. Något som brukar märkas allt eftersom arbetet påbörjas. Det är jobbigt att flytta. Dels så handlar det om administrativa ansträngningar - säga upp abonnemang, försäkringar, adressändra och exempelvis hyra flyttbil samt få ihop vänner som kan hjälpa en att bära. Dels så handlar det om en fysisk ansträngning. Det är påfrestande att packa och att bära och i kombination med en tidspress så blir det lätt irriterat och frustrerat. Du vill flytta till din nya bostad i Gävle - men det tar liksom aldrig slut!

Dessutom så återstår också det absolut jobbigaste i samband med en flytt: du måste genomföra en flyttstädning i Gävle. Din gamla bostad ska inte bara vara fri från möbler, den ska även vara skinande ren och detta gäller allt från ytskikt, vidare till skåp och garderober, till avlopp, fönster och hela vägen till vitvaror, spis och ugn. Kort sagt. Flytten är jobbig, men en flyttstädning är bra mycket värre. Att man dessutom är fysiskt trött och har dina tankar på annat håll; du vill komma på plats i den nya bostaden och börja boa in dig.

En flyttstädning i Gävle är obligatorisk

En flyttstädning är emellertid inget val att göra - det är en obligatorisk handling som sker av ett uppenbart skäl. På samma sätt som du förväntar dig att kunna komma på plats i den bostad du köpt så gör även den som köpt din gamla bostad detsamma. Missar du att genomföra en flyttstädning i Gävle - eller fuskar med den - så har den nya ägaren rätt att ställa ekonomiska krav på dig.

Ett bra sätt att undvika allt detta är att ta professionell hjälp. Idag finns det städföretag som erbjuder flyttstädning som en specifik tjänst där man alltså specialiserat sig just på denna typ av städning. Vilket innebär att man tagit fram en lathund som garanterar ett godkännande och att man ser till att - baserat på bostadens utseende, storlek och på hur hårt smutsad den är - avsätta tillräckligt med personal för att klara uppgiften inom den tid man kommit överens om.

Att man idag dessutom kan använda Rut-avdraget för en flyttstädning gör valet än mer enkelt. Du kan genom detta dra av halva kostnaden för arbetet och du behöver heller inte göra mer än att säga till om detta innan: städföretaget i Gävle sköter all administration med Skatteverket och drar beloppet motsvarande Rut redan på din faktura. Vill du få en smidig flytt så är professionell flyttstädning definitivt något att överväga.

10 Jan 2022