husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Få hjälp med flytten i Norrköping


Ska du flytta i Norrköping? Det är många som både flyttar till Norrköping och ut ur staden. Här finns universitet och många jobb att få. Det är inte så konstigt om man väljer att bo i Norrköping vid något tillfälle när man är ung. Får man sedan arbete på annat håll, kanske man behöver flytta och byta ort därför. Norrköping har vuxit mycket under de senaste 10 åren och har numera över 140.500 i antal invånare. Staden är den nionde största i Sverige. Här finns flera statliga verk, såsom till exempel Migrationsverket, Luftfartsverket, Sjöfartsverket, Kriminalvården och SMHI, som ger dagliga väderprognoser.

Många bor i Norrköping och arbetar i Linköping

Norrköping lämpar sig väldigt väl för barnfamiljer att bo i. Här finns flera och stora villa- och radhusområden, varav Lindö och Smedby är de mer populära områdena för barnfamiljer. Linköping växer i stor takt som stad. Av de anledningarna är det många som väljer att bo i området mellan Norrköping och Linköping. De som är intresserade av konst och kultur kan delta i konstmuseets utbud, musikskolor. I Norrköping är det inte svårt att hitta skolor och dagis till barnen om man så önskar, här finns flera gymnasier med inriktnin på IT, musik och konst. Här finns till exempel fotbollsgymnasium, Idrott och Hälsa, gymnasieprogram för blivande veterinärer och djurskötare.

Många gör bostadskarriär i Norrköping

Kanske man väljer att flytta till Norrköping under studietiden, kanske hittar man sin livspartner under studietiden, och kanske tycker man att det är enklast att stanna kvar efter studietiden då det är lätt att få arbete och bostad i Norrköping. Väljer man då att börja med en liten studielya på endast några kvadratmeter, kanske man vill ha en större bostad när man blir två, tre och fler i sin familj. Som i många andra storstäder gör man kanske en bostadskarriär innan man hittar sin slutliga villa som man vill bo i.

Viktigt med noggrann flyttstädning

Dagen som man ska flytta är det ju viktigt med att vara noggrann med flyttstädningen. Det ska helst inte alls finnas något tecken på att det har bott någon i bostaden när man väl har flyttat därifrån. Så noggrannt måste man städa den att det inte finns den minsta tillstymmelse till tecken på att någon har bott där innan nästa bostadsägare, eller hyresgäst flyttar in. Ska man välja en flyttstädningsfirma som kommer och gör flyttstädningen bör man få garantier på att de som städar, städar i enlighet med Mäklarsamfundets städregler.

12 Feb 2019