husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Få en riktigt flyttstädning när du flyttar!


Bor du i Örebro och ska snart flytta? Då har du en hel del både roliga och positiva saker att ta hand om den närmaste tiden. Det är en stor sak att flytta, oberoende om det är som singel, som familj, till en ny ort eller bara nästgårds. Det gäller ju att packa ihop hela sitt hem och flytta allt det till ett annat boende. Man hoppas ju alltid att när man flyttar, så sker det till ett bättre boende. En del, framför allt i storstäder som Örebro, gör en bostadskarriär. Man börjar med en liten etta, kanske bara ett studentrum nära universitetet. Sedan blir man två och vill flyttta ihop och väljer en tvåa eller en trea. Snart kommer barnen och man vill flytta in i en villa, med trädgård och möjlighet för barnen att springa in och ut ur villan.

Det viktigaste när man ska flytta

När det väl är dags att flytta in i den nya bostaden är det några saker som är viktiga att komma ihåg. Börja med att boka flyttbil eller flyttfirma så snart ni vet när ni ska flytta. Tänk på att det är många andra som vill flytta ganska i närheten av det datum som ni själva ska flytta. Många flyttfirmor ger lägre pris på flytthjälpen om man kan tänka sig att flytta i mitten av månaden. Kolla vilket datum nu skulle kunna flytta för att få ett bättre pris. När ni väl packar ihop era saker, kommer ni antagligen att märka att ni inte vill ha med allt. Då gäller det att kunna magasinera de saker ni inte vill ha med men som ni inte vill göra er av med. Då kan det vara bra att kolla upp någon magasinering nära den nya bostaden. Då kan man alltid gå och hämta grejer som man kanske vill ha.

Flyttstädningen brukar vara det jobbigaste

När man väl har flyttat alla tunga saker, som soffor och sängar, byråer och bord, återstår den viktiga flyttstädningen. Det brukar vara tungt att återkomma till den gamla bostaden bara för att städa ur den, ändå måste den göras. Då kan man faktiskt anlita en städfirma som arbetar med flyttstädning i Örebro. De arbetar oftast kriterier som till exempel Mäklarsamfundet har utarbetat och som man vet blir godkänd. En flyttstädning innebär att i princip allt ska rengöras för att den ska räknas som godkänd. Det innebär att man måste flytta på tunga saker för att komma åt bakom till exempel spis, ky och frys. Lycka till!

7 Aug 2018