husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

En höst att se fram emot


Älskar du ditt jobb och ser fram emot att komma tillbaks efter semestern? Har du kanske helt nya uppdrag som du längtar till och ser fram emot? Eller funderar du på hur orken ska räcka till?

Under sommar och semester går vi förhoppningsvis ner i varv och reflekterar över hur skönt det är att bara vara. Inga måsten och inget som behöver presenteras. När vi räknar ner de sista dagarna innan återgång till jobbet kanske vi får ångest. Eller så är vi galet ivriga och längtar efter att få komma igång. Känner du tvivel över hur du ska orka? Hur du ska få vardagen att gå ihop? Ett råd kan vara att skala ner på alla måsten och satsa på det du tycker om. Ett led i detta skulle kunna vara att leja bort din hemstädning till en städfirma i Hudiksvall. Kanske har du redan tänkt på den lösningen, eller kanske inte. Du vet säkerligen även att du kan nyttja RUT-avdraget för städfirman.

Kan man verkligen göra så?

För somliga känns det enkelt och självklart att leja bort den tråkiga städningen till någon annan. Medan andra grubblar över om man verkligen kan göra så. Ska någon annan ta hand om din skit? Får man vara lat och göra så? Japp, det får man. Det är inte att vara lat, det handlar om att vara smart. Vara smart och hushålla med sina egna energier. Att lägga din kraft på det jobb du älskar och brinner för. Det jobb du vill lyckas med och växa inom. Efter dagens jobb vill du umgås med din familj, med din man och dina barn. Då vill du inte städa. Det är en smart prioritering och det kallas livskvalitet.

Vad önskar du hjälp med?

Kanske är det vissa saker du gillar att göra själv medan du vill leja bort annat. I ett abonnemang om städning ingår så klart dammsugning och dammtorkning av alla ytor. Dessutom dammsugas klädda möbler och alla skåpdörrar, speglar etc. torkas av. Vanligtvis tömmer städfirman också dina sopor, och torkar av vitvaror, golvlister, fönsterbrädor etc. Vill du köpa till andra tjänster som hjälp med tvätt eller disk, kanske extra rengöring av sopkärl eller liknande så går det att lösa. Fundera inte mer, unna dig själv livskvaliteten som du är värd. Köp in de tjänster du önskar och utför själv det du gillar - så som att vika tvätt eller kanske torka speglar.

24 Aug 2020