husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Det är då man bör ta hjälp av en skurmaskin


När man städar i hemmet, är det sällan som man har så stora ytor så att man behöver annat än en dammsugare, en skurhink med vatten och rengöringsmedel och en mopp. Sedan tar man en städtrasa, med lite rengöringsmedel och torkar rent där man oftast tar med fingrarna och torkar rent från fula fingeravtryck, och torkar bort allt damm och smuts. Sedan brukar det vara klart.

På stora ytor kan man använda skurmaskiner

Städar man däremot på stora ytor, som ofta trampas på av människor, med skorna på, där husdjur klampar omkring med sina klor, är en riktig skurmaskin nödvändig. En skurmaskin kan i och för sig vara av en ganska liten modell, men även de små modellerna av skurmaskiner kräver sitt utrymme. Så det gäller att inte har för trångt hemma, eller ha för många möbler, om man ska använda en skurmaskin hemma.

Hyr eller köp av ett företag med maskinservice

Det finns sopmaskiner, skurmaskiner och städmaskiner. Sedan finns det kombimaskiner, som fungerar både som dammsugare, som både skurar och suger upp smutsvattnet. Behöver man skura golvet riktigt ordentligt bara någon gång, behöver man inte köpa en maskin, då är det mycket bättre att hyra en sådan maskin. Annat är det om man arbetar med sådant varje dag. Då finns det vissa fördelar med att man köper en sådan skurmaskin, men även om man städar professionellt och använder en skurmaskin kan man endast hyra eller leasa en sådan skurmaskin.

När behövs de olika maskinerna?

Sopmaskin

En sopmaskin är egentligen mest som en jättestor dammsugare, som sveper runt med en sopborste och suger i sig allt damm och smuts. Den är bra på ställen där det bildas mycket damm på kort tid, eller där det bildas sågspån. I de lägena, om man har många elektroniska maskindelar kan det vara skadligt att använda sig av vatten och rengöringsmedel. En sopmaskin är också bäst när man ska sopa i utomhusmiljö. Det är då det blir svårt att använda sig av en skurmaskin som använder sig av vatten och rengöringsmedel.

Skurmaskin

Till en skurmaskin använder man vatten och rengöringsmedel. Den är till för golv där man kan använda vatten och rengöringsmedel och som behöver de medlen för att göra rent. Här tänker vi på golv med plastmatta och avtryck från många skor. En skurmaskin är således perfekt till affärerna som har många besökare under en dag. Skurmaskinerna är även bra för de entrémattor som ofta ligger på golvet i sådana affärer.

26 Nov 2018