husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Dags att putsa fönster


Nu när våren verkligen har kommit till stan, ser man alla smutsränderna på fönster. Det blir alldeles tydligt att det har gått några månader sedan man tvättade sina fönster. Solen som kommer och skiner genom våra fönster är obarmhärtig och blottar alla ens svagheter. Det är då som man inser att man behöver städa. Bor man på Östermalm kanske man har stora fönster, och högt i tak om man bor i en våning. Då kan man verkligen behöva en fönsterputs på Östermalm.

Anlita en städfirma för fönsterputsen

Så kommer en städfirma och utför fönsterputs i ens hem. Har man stora och höga fönster är det ingen idé att försöka göra det på egen hand. Anlitar man i stället en städfirma för fönsterputsen på Östermalm då har de egna stegar och redskap som hjälper dem i deras fönsterputs. De har mycket bättre fönsterskrapor som de mycket snabbar kan putsa fönster med.

En städfirma har rätta redskapen

Egentligen spelar det ingen roll vilket slags rengöringsmedel som du använder, när du rengör fönster, de är fönsterskrapan som gör hela skillnaden mellan rena och smutsiga fönster. Det är den som egentligen gör hela jobbet åt dig. Därför är egentligen valet av fönsterskrapa som är viktig. Den bör vara av gummi för att skrapan ska kunna avlägsna vattnet och rengöringsmedlet från fönstret. Sedan är det även tekniken som ska vara den rätta för att fönstren verkligen ska bli rena.

Efter fönsterputsen kanske man vill byta gardiner

När man väl har fått rena fönster kanske man vill byta gardiner och byta till sådana som skyddar mot solen, så man slipper få vårsolen som bländar en i bostaden. Vill du ha persienner eller jalusier, eller räcker det med täta gardiner?

Viktigt putsa fönster i Stockholm

Om man bor i centrala Stockholm kan man behöva få fönsterputs utfört regelbundet. Det bildas mycket sot och avgaser från den stora trafiken som kör genom stan alla dagar. Beroende var i fastigheten som man har sina fönster, kan de bli olika smutsiga. Bor man högre upp i en hög fastighet, kanske man inte behöver rengöra dem lika ofta som om man bor närmare gatan och på bottenvåningen. Bor man på landet blir de heller inte lika smutsiga som när man bor mitt i stan. Att ha smutsiga fönster gör att avgaserna kommer in i bostaden och bildar svart sot på fönsterbrädor. Då kan det vara så mycket bättre att rengöra dem med jämna mellanrum.

9 Jun 2019