husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Byggstädning Stockholm - ta hjälp av proffs


Ingen gång tidigare i historien har svensken lagt så mycket pengar på den egna bostaden som idag. Detta gäller både för priset man betalar i köpeskilling och för de investeringar man gör för att skapa det hem man drömt om. Det senare innebär renoveringar och ombyggnader och istället för resor, nöjen och exempelvis bilar så väljer vi att sätta bostaden överst på prioriteringslistan. Oavsett vilken typ av renovering det handlar om så finns en gemensam nämnare som alltid glöms bort: hur ska en byggstädning se ut och vad ska man egentligen tänka på?

En byggstädning i Stockholm skiljer sig från en vanlig städning sett till att det handlar om en kombination av bråte, tungt material och en massa finkornigt damm som ska städas. Väljer man att anlita en vanlig städfirma för en byggstädning i Stockholm så innebär detta ofta att städningen blir av sämre kvalitet än vad man kan förvänta sig. En byggstädning är inte en städning i ordets rätta bemärkelse: det handlar dels om att städa bort bråte, källsortera och att ta hand om exempelvis farligt avfall.

Dels så handlar det om att en byggstädning i Stockholm också sker med ett tydligt syfte. Genom en professionell sådan så möjliggörs jobbet som ska utföras av en besiktningsman. Vilket är bra sett till att det ger dig som beställare en möjlighet att få det utförda jobbet grundligt inspekterat och där eventuella brister kan upptäckas i god det. Detta minskar i sin tur risken för framtida konflikter och tvister mot de hantverkare du anlitar. En professionell byggstädning skapar, helt enkelt, trygghet genom att besiktningen kan ske det sätt som krävs.

Kombinera byggstädning i Stockholm med finstädning

Den person som förväxlar en byggstädning med en vanlig städning kommer att bli besviken. I det normala spannet för hur tjänsten utformas så handlar det mer om att röja än att finlira. Har du exempelvis renoverat badrummet i Stockholm så handlar en byggstädning om att plocka bort gammalt kakel, allt bråte, exempelvis vitvaror och andra saker som blir frukten av ett byggjobb. Man röjer upp en arbetsplats för att kunna få en bild av både funktion och estetik i det badrum som byggts.

Men, det går även utmärkt att förlänga tjänsten och utöka denna till att även inkludera finare städning där exempelvis dammsugning, torkning av golv och allt annat sker. De flesta företag som erbjuder en byggstädning är flexibla och kan utöka sina tjänster utifrån kundens behov, krav och önskemål. Fördelen med att göra detta är att du direkt efter besiktningen kan börja använda badrummet och att du slipper börja med att städa rent allt som finns därinne. En byggstädning i kombination med en finare städning i samband med en renovering är verkligen att rekommendera!

4 Apr 2022