husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Är butiksstädning lönsamt?


En butik som är ren och fräsch lockar fler kunder. Fler kunder ger högre omsättning vilket ger större vinst. Satsa på butiksstädning. Det ger ökad trivsel och kan löna sig ekonomiskt.

Man kan naturligtvis fråga sig om det lönar sig att satsa på att hålla sin butik ren och fräsch? Om man har en mindre butik i små lokaler och verksamheten är av den art att det inte blir någon nämnvärd nedskräpning, kanske man klarar det själv. Men har man en lite större butik och dessutom säljer exempelvis mat är det nog en nödvändighet att anlita professionell hjälp. En fräsch matbutik är ett bra konkurrensmedel. Om kunderna upptäcker smuts och damm och kanske till och med skadedjur, kan man räkna med att de kommer välja en annan affär. Är varorna man säljer dammiga och ofräscha, eller luktar de illa och är smutsiga, då kommer kunderna inte tillbaka.

Ökad trivsel för personal och kunder

Det man kanske inte tänker på, men som är minst lika viktigt, är att personalen som jobbar i butiken också ska trivas och vilja vara kvar. Genom att anlita butiksstädning håller man arbetsmiljön ren och trivsam för alla. Att regelbundet se till att allt är rent och avtorkat gör också att man upptäcker ställen där det kanske blir smutsigare än på andra och kan förebygga detta. Tänk en regnig höstdag när alla kommer in med blöta, kanske leriga skor och klafsar runt på golvytorna. Genom att lägga en bra entrématta vid ingången som suger upp fukt och smuts, undviker man smuts i hela lokalen.

Höga krav och professionalitet

Att städa i butikslokaler kräver proffsighet och noggrannhet. De firmor som finns har kompetent personal och erfarenhet om hur man på ett systematiskt sätt får butiken fräsch. De flesta har även system för kvalitetssäkring. Det kan vara allt ifrån att använda rätt rengöringsmedel för en specifik golvyta, till att ta hand om glasmontrar, putsa skyltfönster, damma hyllor eller rengöra belysningen. Allt som gör att upplevelsen i butiken känns trivsam och fräsch. Varorna som man har framme visar sig från sin bästa sida och blir tilltalande. Dammiga varor får folk att tro att de inte säljer bra. Olika butiker kräver olika rutiner. En butik kanske behöver ha städningen utförd innan öppning, medan i en annan går det bra att städningen utförs under öppettiderna. Vissa butiker med känslig utrustning ställer högre krav, liksom kundernas säkerhet i exempelvis en skönhetssalong. För butiksstädning kan vi rekommendera: https://www.butiksstädningstockholm.com

14 Jul 2020