husmorstips logo

Städa smart utan dyra produkter

Anlita en städfirma för din flyttstädning


Varje medalj har en baksida. En flytt innebär en chans till nystart, man vänder blad och påbörjar ett nytt kapitel i sitt liv. Man kanske flyttar ihop med den man älskar, man kanske flyttar till en ny stad, man kanske flyttar för första gången - oavsett vilket; en flytt är i de flesta fall något som rymmer positiva känslor. Baksidan av flyttens medalj har några inskriptioner: 

  • Den är fysiskt ansträngande. Du måste packa, du måste bära - två gånger - och du måste kanske gå i trappor.

 

  • Den sker under tidspress - du måste göra den under exempelvis en helg och där du kanske har en hyrbil enbart under ett visst antal timmar.

 

  • Du måste be om hjälp. Ingen klarar en flytt på egen hand. Att be kompisar offra en helg för att du ska flytta kan kännas väldigt pinsamt.

 

  • Du måste genomföra en flyttstädning. Efter att du burit ut alla dina möbler och installerat dessa i din nya bostad så måste du återvända till den gamla bostaden för en omfattande flyttstädning.

Det senare är ofta ansett som det jobbigaste. Vi är beredda att hålla med om detta: en flyttstädning är definitivt ingen dans på rosor. Dels så har du förmodligen - baserat på ovanstående punkter - tömt ut dig ganska rejält rent fysiskt och dels så är en flyttstädning i sig ett jobbigt projekt. 

Många är så pass fysiskt – och psykiskt - utpumpade efter en flytt att de väljer att fuska - eller helt strunta i – sin flyttstädning. Båda alternativen är lika förkastliga sett till att de nya ägarna till bostaden tvingas börja med att städa in sig

Flyttar du, som exempel, från Västerås och en lägenhet där till en lägenhet i Stockholm kommer din flyttstädning att innebära att precis allting måste städas; hela lägenhet – varenda yta och fast objekt – måste rengöras. Det tar tid, det är jobbigt och du har dina tankar någon annanstans – på ditt nya boende i Stockholm. Detta gör att du förmodligen A ) fuskar med din flyttstädning av lägenheten i Västerås eller B) kanske helt struntar i den. Båda är, i sammanhanget, lika förkastliga. För; oavsett så kommer de nya ägarna att tvingas städa om. Den bästa lösningen är att ta hjälp och att göra det redan på ett tidigt stadie. 

Hitta rätt städfirma i Västerås för din flyttstädning

Anledningen till att vi rekommenderar hjälp med en flyttstädning ligger dels i det uppenbara – att du slipper. Dels så finns det dock även ett ekonomiskt skäl till detta. En flyttstädning räknas som en hushållsnära tjänst; någots om gör att du kan använda rut-avdraget för ändamålet och dra av halva kostnaden för arbetet städföretaget lägger ner. 

Varför nämnde vi då att kontakten ska ske på ett tidigt stadie? Jo, även det har ekonomiska skäl. Först och främst så garanteras du att en städfirma kan komma. Att vara ute i sista sekund garanterar inte att någon kan utföra jobbet. 

Dels dock så kan du även ta in flera offerter från fler än ett städföretag i Västerås. Något som ger dig ett bättre förhandlingsläge och en bättre bild av hur mycket tjänsten kostar. Läs här för fler detaljer.

19 Jan 2018